18-05-2018

SRPRS.ME City Trip | Highlights Praag


Zoals al in een eerder artikel te zien was, zijn we met srprs.me naar Praag geweest. Wat een prachtige en romantische stad!
Vandaag delen wij onze reis en natuurlijk ook de hotspots voor als je naar Praag gaat.

Hoewel onze reis naar Praag een beetje stroef verliep (staking streekvervoer, defecte bovenleiding, vliegtuig "was er nog niet"), kwamen we aan in een zonovergoten stad. Onze weersvoorspelling gaf eerder bewolkt en winderig aan, maar dat was dus helemaal niet het geval!

Aangezien wij redelijk vroeg aankwamen, konden wij al veel van de stad zien. Hier zijn onze highlights voor Praag!

Oude centrum

Als je naar Praag gaat, valt het oude centrum niet te missen. Je kan hier de beroemde astronomische klok zien (bij ons stond deze helaas in de stijgers), maar het is ook een verzamelpunt waar je met gratis tours mee kan. Onze tour was van "Next", Engelstalig en zeer zeker aan te raden.


Joodse wijk

Vanuit het oude centrum loop je naar de Joodse wijk. Je kan hier erg veel synagogen vinden en ook de beroemde begraafplaats. De begraafplaats is zo beroemd omdat door ruimtegebrek er een begraafplaats is ontstaan met wel tot 12 "lagen". Hiervoor moet je entree betalen wil je deze begraafplaats zien.


Charles Bridge

Zeg je Praag, dan denk je meteen aan deze prachtige oude brug die de beide kanten van de stad met elkaar verbindt. Loop vooral rustig over deze brug, geniet van het uitzicht en alle beelden die op de brug staan.
Voeger dacht men dat er eieren gebruikt waren om de stenen blokken samen te houden. Laatst zijn er test gedaan, en helaas werd deze mythe ontkracht. Wel vonden ze sporen van melk en wijn... Dat is toch wel een hele rare combinatie om een brug te bouwen!


Kathedraal

Ook staat de kathedraal onmiskenbaar verbonden met Praag. Het is een flinke klim om naar boven te komen, maar het uitzicht is adembenemend. In totaal heeft het 700 jaar geduurd om de kathedraal te bouwen, wat ook te zien is in het verschil in kleur van de verschillende delen. De bouw heeft zo lang geduurd omdat er tot 4 keer toe geen geld was om verder te bouwen. De staat was op den duur zelfs zo blut, dat ze gouden ornamenten van de kathedraal af gehaald hebben om hun schuld te kunnen betalen!
Wist je trouwens dat daar vroeger tijgers rondliepen omdat een koning fan was van tijgers? 


De bibliotheek met het klooster

Oh jongens, wat is die bibliotheek mooi. Keek je vroeger je ogen uit bij de scène in Belle en het Beest als de bibliotheek onthuld wordt? Nou, dat gevoel kregen wij hier dus. Zo mooi, het was bijna niet vast te leggen op foto (moest je wel 2 euro extra voor betalen om foto's te maken). Oh, en ook hier natuurlijk weer een prachtig uitzicht over de stad.


Kutná Hora

Nee ik scheld je niet uit, dit is een stadje vlak bij Praag. Als je een "dag over" hebt, pak dan de trein hier naartoe! Er zijn hier twee grote bezienswaardigheden: De bottenkapel en de kathedraal.
De bottenkapel (ook bekend als de "Sedlec Ossuary") is een kleine kapel met heilige grond rondom. Door deze heilige grond wilden vroeger mensen daar begraven worden. Zelfs mensen uit Nederland gingen daarheen om begraven te worden. Wegens de pest en oorlogen was de begraafplaats binnen mum van tijd vol waardoor de overschotten werden opgegraven en opgeslagen. Later kocht een familie deze kapel en besloot om de botten artistiek maar toch respectvol te verwerken.


Verder is in Kutná Hora nog de kathedraal te zien. Ook hier moet je een flinke heuvel op lopen, maar het uitzicht is nog mooier dan die in Praag. De kathedraal zelf (Cathedral of St. Barbara) is niet te missen. Groot, maar niet te groot. Indrukwekkend maar niet overweldigend. Gewoon prachtig, met een net zo mooie en rustgevende tuin er omheen. Zeker de moeite waard om heen te gaan!En dat waren alle highlights die wij bezocht hebben! Ook dit artikel is weer veel langer geworden dan gedacht, dus er komt een apart artikel online over het geweldige eten in Praag.

Welke stad heb jij voor het laatst bezocht?

Laura en Kelvin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura