14-05-18

Recept | Vlamtosti

Tosti met pittig gehakt en barbecuesaus

Ik had al een tijdje iets in mijn hoofd zitten waar ik eigenlijk maar nooit aan toe kwam. Ik wist niet zo goed hoe en wat. Zelf vlamtosti maken, hoe moeilijk kan het zijn? Nou eigenlijk helemaal niet dus, het kost je wel even tijd, maar moeilijk is het niet.

Recept voor minstens 8 tosti's:

  • Half om half gehakt (500 gram)
  • Rode ui
  • Rode peper (twee stuks)
  • Knoflook (twee tenen)
  • Ansjovisfilet (drie filets)
  • Tomatenpuree (twee eetlepels)
  • Oregano (een eetlepel)
  • Rode port (een glas)
  • Gepelde tomaten (een blik)
  • Citroen
  • Kaas (cheddar en parmezaan)
  • Brood
Tosti met pittig gehakt en barbecuesaus

Zoals ik al zei heb je wel wat tijd nodig om de vulling te maken. Eigenlijk maak je gewoon een heel geconcentreerde vleessaus, te vergelijken met een bolognese. Je begint met het snipperen van zowel de ui en de knoflook en zweet dit op heel laag vuur aan. In de tussentijd kan je de rode pepers van hun zaadjes ontdoen en ook deze mooi fijn snijden en toevoegen aan de ui en knoflook. Als deze mooi zacht zijn kan je het vuur hoger zetten en het gehakt en de ansjovis toevoegen. Bak dit zoals je gewend ben en als het gehakt gaar is voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit mee voor 2 minuten. Blus af met de Port en het sap van een citroen. Voeg na een minuut de tomaten uit blik toe en voeg als laatste de oregano toe. Laat dit op laag vuur sudderen totdat de saus niet meer "vloeibaar" is. Als er een mooi laagje tomatensaus om het gehakt zit kan je de tosti's maken.

Tosti met pittig gehakt en barbecuesaus

Rasp de kaas en voeg per tosti een handjevol kaas toe, zorg wel dat je de twee soorten goed hebt gemixt. Bovenop de kaas voeg je het gehakt toe en het tweede sneetje brood. Nu is het een kwestie van je tosti afbakken in een contactgrill of in de koekenpan. Wij aten er barbecuesaus bij en dat was een verrassend goede combi.

Tosti met pittig gehakt en barbecuesaus

Eet smakelijk!

Kelvin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura