14-08-2015

Geen internet - Wat te doen?!

Bron

Sinds een week hebben wij problemen met de connectie van ons modem met de provider. Wij zitten dus zonder internet en TV thuis. Dus geen leuke series, films en mails checken voor ons!


Eigenlijk zouden nu de antwoorden van de Q&A hier moeten staan. Helaas heb ik alleen op kantoor internet en kan ik snel een artikel schrijven in mijn pauze. Omdat Kelvin dus geen toegang tot internet heeft, moet dat helaas uitgesteld worden. Het is natuurlijk wel zo leuk om samen de antwoorden te kunnen schrijven!

Maar goed, geen internet hebben is als blogger zijnde echt een ramp. Ik kan mijn foto's maar beperkt uploaden en research doen zit er niet in. Het liefst schrijven wij ook in de avonduren onze artikelen, maar dat is nu natuurlijk ook niet mogelijk...

Daarom vandaag een luchtig artikel.

Bron
Als je eenmaal geen internet en TV hebt, merk je pas hoe verslaafd je bent geraakt. "Even dit opzoeken", "Oh kijk dit schattige filmpje". Eigenlijk is het niet gezond, dit gedrag. Maar we kunnen nu eenmaal niet zonder! De huidige maatschappij heeft er voor gezorgd dat we continu bereikbaar willen zijn...

Maar wat moet je nou doen als je "halve leven" onbereikbaar is?

#1: Ga een boek lezen
In het vorige artikel geven wij als tip om meer te lezen: zet die TV uit! Nou hebben wij niet echt een keuze, maar ik vlieg door boeken heen. Makkelijk lees ik 100-200 pagina's op een avond, heerlijk!

#2: Ouderwets gezellig
Trek die stoffige kast eens open en ga een spelletje spelen. Ouderwets met z'n alle om de tafel "Mens erger je niet" spelen en genieten van de huiselijke sfeer.
Een nieuwe favoriet van ons is Machi Koro, een kaartspel dat een klein beetje te vergelijken is met Kolonisten van Catan. Zeker een aanrader!

Bron
#3: Schrijf dat verhaal af
Vele zijn wel eens begonnen aan een verhaal of zelfs een roman, en opeens was er geen tijd meer om verder te schrijven. Dat je geen internet hebt, betekent niet dat je je laptop niet kan gebruiken!
Ga er even rustig voor zitten en neem je tijd om wat vooruitgang te boeken met je meesterwerk.

#4: Wandelen
Ik betrap me er vaak genoeg op dat de zon buiten schijnt, en ik eigenlijk het huis niet uit wil. "Het is te warm", "de zon schijnt te fel"... Bullsh*t! Ga die vitamine D opslurpen en geef die melkfles-benen eens een kleurtje! Zoek de eendjes op om kapjes brood te voeren of ga lekker picknicken in het park. Het is echt geen straf.


Maar goed, we hebben dus geen internet thuis... Als het goed is, moet het binnen 3 werkdagen opgelost zijn. Ons schema is nu dus een beetje een rommeltje, excuses daarvoor!
We laten het jullie natuurlijk meteen weten zodra we weer toegang hebben tot het WWW!


Tot de volgende keer

Kelvin & Laura

8 opmerkingen:

 1. Wat vervelend zeg! Hopelijk is het snel opgelost voor jullie ;)
  Eigenlijk is het wel erg hoe verslaafd we allemaal wel niet aan het internet zijn, ik kan ook moeilijk mijn laptop aan de kant leggen. Maar als ik eenmaal op vakantie ben ofzo (waar je toch maar beperkt internet hebt) dan merk ik hoe lang zo'n dag eigenlijk duurt en hoe leuk het wel niet is zonder internet!
  Maar eenmaal thuis gekomen pak ik toch altijd die laptop er weer bij :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Kelvin en Laura,

  Echt vervelend altijd als je geen internet hebt. Hopelijk is het snel weer opgelost voor jullie. Fijne tips :)! Wij gaan dan altijd bezig zijn met fotografie, foto's bewerken of lekker op pad :).

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhh, moet echt heel erg vervelend zijn! Zeker als je werkt op je computer en het internet dus gewoon nodig hebt


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me echt geen leven voorstellen zonder internet. Vervelend voor jullie, dat hij het maar snel weer doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh ik had het ook laatst, gelukkig maar 2 dagen maar ik ga zowat dood zonder internet. Als blogger en met een webshop is dat gewoon een ramp. Maar puur als ontspanning, doe mij maar een goed boek of eens uitgebreid koken, schoonmaken, tuinieren,.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Machi Koro! Dat is Japans! Nu ben ik benieuwdd:) Maar hee, balen zeg zo zonder internet. Maar het klopt wat je zegt, we raken zo snel gewend aan dat internet dat we amper zonder kunnen. Ik denkdat ik inderdaad zou gaan schrijven, boeken lezen, blogs vooruit schrijven, dvd'tjes kijken, uitgebreid koken. Ergens buiten wandelen en fotograferen, wauw wat zijn er nog veel dingen te doen eigenlijk haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Probeer te genieten van je internet-loze tijd! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aan de ene kant lijkt het me ontzettend lastig, maar aan de andere kant ook heerlijk. Gewoon even geen enkele toegang tot internet :)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura