Vandaag hebben we "Pasta Pesto" met een twist voor jullie. Je eigen pesto maken is natuurlijk het lekkerst, alleen moet je dan vaak al heel je basilicum plantje leegplukken. Wij geven jullie het recept van een goedkopere versie, maar die minstens net zo lekker is.
Wij gebruikten de pesto in een pastagerecht met verse zalm.
Wat heb je nodig voor deze "pesto"?
95 gram hazelnoten
1 volle hand verse basilicum
10-15 verse blaadjes munt
2 tenen knoflook
20 gram pecorino (of andere harde, zoute kaas)
15 gram rucola
6 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
Doe alle ingrediënten in een kleine mixer of keukenmachine, en mixen maar!
Wij bakten zelf nog stukjes zalm in wat olijfolie en deden daarna de helft van de pesto erbij (voor twee personen).
Nadat alles goed warm geworden is, kan je de gekookte pasta erbij doen om alles goed met de saus te kunnen bedekken.
We kunnen er wel een heel verhaal omheen schrijven, maar dit is het gewoon al! Super simpel en ongelofelijk lekker!
Je kan de pesto ook nog invriezen voor een volgende keer. Zo heb je altijd wat bij de hand.
Eet smakelijk!
Kelvin & Laura
Als pastagek ga ik dit proberen. Klinkt goed met hazelnoot.
BeantwoordenVerwijderenIk hou van pesto! Heerlijk. Ik heb het alleen nog nooit in combinatie met zalm gegeten. Maar dat vind ik ook erg lekker, dus ik ga dit zeker proberen!
BeantwoordenVerwijderenDan moet je het zeker proberen! De stukjes zalm niet te lang bakken, zodat het nog lekker zacht is van binnen :) Een waar feestmaal!
VerwijderenMmmmmm, dit ziet er héérlijk uit! Pasta & zalm, twee van m'n favoriete dingen.
BeantwoordenVerwijderenMooi bordje! Zelf eet ik geen zalm, maar de hazelnoot en pesto lijkt me op zich ook al lekker.
BeantwoordenVerwijderenJe kan dit ook prima met een stukje kip eten, of gewoon op zichzelf met wat tomaatjes erbij bijvoorbeeld :)
VerwijderenHmm die pesto lijkt me wel lekker :)
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat ik het met kip zou doen, lijkt me erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen