26-08-2015

Vraag ons alles! - De antwoorden


Een tijdje geleden vroegen wij jullie om ons vragen te stellen zodat jullie ons beter leren kennen. Jullie hebben echt super leuke vragen gesteld die we allemaal met plezier beantwoord hebben. 
Sorry dat het zo lang duurde, maar door geen internet en de Inkom hadden wij niet de meeste tijd om rustig alle vragen te beantwoorden.

Op welk blogartikel/recept zijn jullie het meeste trots op?

Laura: Ik ben het meeste trots op onze Hüttenkäse recepten. Het was zo leuk om aan deze challenge mee te doen, en vooral dat we door de selectie heen gekomen zijn was boven onze verwachtingen!

Kelvin: "Burger voor mensen met echte trek", dat is een artikel waar ik trots op ben. Ik ben een echt burger-liefhebber, je kan me er zeker 's nachts voor wakker maken. En zeg nou zelf, deze ziet er toch geweldig uit?!

Als jullie de rest van je leven hetzelfde ontbijt zouden moeten eten, wat zou dat dan zijn?

Laura: Moeilijk hoor, want ik denk dat alles natuurlijk op den duur gaan vervelen. Hoewel ik het zelf nooit als ontbijt heb gegeten, denk ik dat ik voor pannenkoeken zou gaan. Dan kan ik altijd nog variëren met de topping.

Kelvin: Ik denk dat ik zou gaan voor yoghurt met fruit. Hier kan je ook weer variëren met honing en jam, zodat het minder saai wordt.

Aan welke kant irriteren jullie je soms aan elkaar?

Laura: Als je een lange relatie hebt, begin je je altijd wel aan elkaar te "irriteren". Waar ik het vooral moeilijk mee heb, is dat Kelvin heel slecht emoties kan tonen. Ik vind dat soms best moeilijk, omdat ik juist heel erg mijn emoties toon (beetje vrouwen eigen?).

Kelvin: Bij Laura is dat zeker weten dat ze laks en vooral plakkerig is. Ik ben totaal niet plakkerig en als ik slaap wil ik gewoon mijn ruimte hebben.

Ik zou graag wat meer willen weten over je werk/studie.

Laura: Ik ben begonnen als student Moleculaire Levenswetenschappen en begin in september aan mijn laatste jaar van de master Biomedical Sciences. Je kan je op vele verschillende vlakken specialiseren zoals voeding (obesitas), neurologie (Alzheimer, Parkinson,..), omgevingsfactoren (luchtvervuiling en het effect op het lichaam,...) en oncologie. Ik heb dus voor dat laatste gekozen. We onderzoeken hoe de cellen met elkaar in verbinding staan en hoe ze met elkaar praten. Als een cel ziek is, gaat deze zich anders gedragen dan gezonde cellen. Wij proberen deze processen beetje bij beetje te begrijpen.

Kelvin: Ik doe sinds een jaar Commercieel Management. Dit is mijn derde studie, en ik ben zo ongelofelijk blij dat ik deze gevonden heb. Helemaal mijn ding!

Hoe zijn jullie op deze blog gekomen?

Laura & Kelvin: Ik vind schrijven sowieso al een lange tijd erg leuk. Vaak genoeg ben ik aan verhalen en short-stories begonnen en ik hou ervan om mij even helemaal leeg te maken als ik aan het schrijven ben. Kelvin vindt koken juist weer heel erg leuk en is ook gewoon veel beter in de keuken dan ik. Dit gecombineerd zorgde er eigenlijk voor dat we een blog gestart zijn. Eerst wilden we kijken hoe het ons zou bevallen, maar zoals jullie wel gemerkt hebben bevalt het ons prima!

Hoe komt het dat jullie altijd zulke simpele recepten delen, terwijl in deze tijd alles super gezond en ingewikkeld is?

Kelvin: Dat is gewoon heel simpel, ik ben van mening dat je met normale basis ingrediënten vaak het lekkerst kan koken. Al die poespas is echt niet nodig, hoewel ik dat wel erg leuk vind als ik uit eten ga.

Wat vinden jullie het leukst aan de ander?

Laura: Pfff moeilijk hoor. Ik denk dat ik het vooral leuk vind dat Kelvin lichtelijk gestoord is (net als ik), maar dan op een ander vlak. Zo vullen wij elkaar aan op gestoordheid-niveau en vormen wij dus een heel raar koppel (wat ons ook vaak genoeg gezegd wordt!)

Kelvin: Ze is gewoon echt lekker idioot, daar hou ik van :)

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Laura: Heb je even, want dit is best een leuk verhaal.
We hebben elkaar in 2013 leren kennen. Ik had nog nooit fatsoenlijk carnaval in Maastricht gevierd, en zou dat met een vriend van mij doen die toevallig ook die avond jarig zou zijn. Nou had hij wel gezegd dat hij in de stad zou zijn, maar waar en hoe laat had hij niet laten weten. Als je een beetje weet hoe Maastricht eruit ziet tijdens carnaval, dan weet je dat het bijna onmogelijk is om elkaar te vinden. Die vriend nam natuurlijk ook de telefoon niet op, dus ik had al bijna de moed opgegeven.
En toen zag ik die vriend staan! Dus ik ren als een gestoorde op hem af, helemaal blij dat ik ham gevonden heb. En Kelvin stond daar dus naast haha.
Dat was dus de eerste indruk die hij van mij had gekregen, een gillend en gestoord wijf.

Kelvin: Ik dacht, "wat komt daar voor een opgevoerde huppelk*t aanstormen?!" Helaas zijn hier geen filmpjes van. (Laura: Ach, wat is hij lekker romantisch!)


En dat waren ze al! Als jullie ons nog iets willen vragen, kan dat natuurlijk altijd. 


Tot de volgende keer

Kelvin & Laura


6 opmerkingen:

 1. Ah leuk, vooral het antwoord op de laatste vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen allemaal! Dat laatste verhaaltje.. haha, leuk! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik heb echt moeten lachen om jullie eerste ontmoeting! Omdat ik Kelvin ooit in een ver verleden bij de INKOM had ontmoet, en jou toevallig bij de Bijenkorf had ik nooit geweten hoe jullie elkaar nu eigenlijk kennen haha! Leuk om te weten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk al die uitgebreide antwoorden zeg, echt leuk om te lezen ;)
  Vooral jullie laatste antwoord haha ^_^

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura