30-09-2015

#Boektober: Welke boeken kiezen wij?Dagmar van By Dagmar Valerie schreef laatst over #Boektober. Je gaat met jezelf de uitdaging aan om in oktober meer boeken te lezen. Omdat wij de laatste tijd erg druk met onze studie bezig zijn (en dus weinig tijd hebben om te lezen) gaan wij dus graag de uitdaging aan!


Kelvin en ik zijn toevallig net met nieuwe boeken begonnen, die wij natuurlijk eerst uit gaan lezen.

Ik was van plan dit boek al lang uit te hebben, maar ik ben nu bezig met het derde deel van Game of Thrones - Een storm van Zwaarden. Vanaf dit punt merk je dat er dingen gaan veranderen in de serie ten opzichte van het boek. Als je van de serie houdt, kan ik je de boeken zeker aanraden!
Nou is dit wel een dik boek, dus ik ben bang dat het alleen bij dit boek gaat blijven.

Voor het geval ik het boek wel al vroeg uit heb, ga ik daarna The boy in the Striped Pajamas lezen. Dit boek is ook verfilmd, maar deze heb ik nog niet gezien. Als het kan, lees ik altijd eerst het boek voordat ik de film zie. Ik ben echt zo ongelofelijk benieuwd naar het aangrijpende verhaal.


Kelvin is een aantal dagen geleden begonnen met het boek Witte vleugels, zwarte vleugels. Het verhaal speelt zich af begin 19e eeuw. Het meisje Sarah krijgt voor haar verjaardag een slavin van haar eigen leeftijd. Samen beleven ze door de jaren heen enorm veel en krijgen de twee een heel hechte band.
Wij denken beide dat ook dit boek heel aangrijpend zal zijn, maar toch ook weer mooi op zijn eigen manier.


Wij houden het voor nu bij deze boeken. Het is voor ons heel moeilijk in te schatten hoeveel tijd we hebben om te lezen wegens onze studies. Kelvin is met allemaal projecten bezig en ik ben me druk voor aan het bereiden op mijn afsluitende stage van de master.
Toch hopen wij dat we door deze challenge gemotiveerd blijven om de boeken uit te lezen!


Welke boeken kiezen jullie voor #Boektober?


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

10 opmerkingen:

 1. Boektober is a thing? Dat wist ik niet eens, cool :-) Ik ga proberen mijn Star Wars boek uit te lezen volgende maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben al begonnen met lezen! Oktober volgen er meer en zit nu middenin de wetten van magie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De film van The boy.. is in elk geval hartverscheurend, ik wil hem nooit weer zien :(
  Heb je Robopocalypse gelezen? Heel bijzonder en gaaf boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag het al eens voorbij komen de boekoktober, zelf ben ik nog niet begonnen aan een boek. Maar dat zal wel snel gebeuren. Leuke boeken heb je uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik ken dat boektober nog helemaal niet! The Boy in The Striped Pajamas.. Daarvan heb ik de film gezien. Pittig! Ben benieuwd naar het boek..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi toevallig had ik vandaag ook een blog geschreven over Boektober! Ik doe ook mee! Ik ga vijf boeken proberen uit te lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Game of Thrones heb ik gezien als serie, dus het boek zou ik daar niet snel van lezen denk ik, mede omdat het enorm dikke boeken zijn. Van The Boy in the Striped Pajamas heb ik zowel het boek gelezen als de film meerdere keren gezien. Blijft aangrijpend! Het derde boek wat je noemt ken ik niet, maar het klinkt wel interessant,.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist niet eens dat er iets bestond als Boektober!
  Misschien dat ik nu wel wat vaker een boek pak in plaats van mijn laptop voordat ik ga slapen, ik ben namelijk nog bezig met een boek maar als ik elke keer mijn laptop erbij pak dan schiet het niks op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees niet speciaal omdat het Boektober is, maar ik vind het wel fijn om in de trein even weg te duiken in mijn e-reader. Ik lees nu Fallen van Lauran Kate.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura