10-03-2016

9 Rare gewoontes van onze katten


Zoals jullie wel weten, hebben wij twee kleine monsters hier rondlopen. Hoewel onze katten Billy en Nessa onze kindjes zijn, hebben ze wel een paar hele rare gewoontes...

 • Ontbijt! De meeste katten zullen wel om eten vragen in de ochtend. Wanneer Billy de wekker hoort gaan, dan beukt hij zowat de deur in om bij je te komen. Het maakt niet uit hoeveel moeite hij moet doen, hij moet en zal bij ons komen om ons er aan te herinneren dat het nu toch echt wel etenstijd is. Ondertussen is hij ook nog aan het miauwen alsof zijn leven er van af hangt.
 • De kattenbak. Billy heeft dus absoluut geen idee hoe hij zijn behoefte moet begraven. Om maar iets van een beweging te maken, begint hij maar aan de koepel van de kattenbak te krabben. Ja, want dat helpt ook echt... Wanneer de kattenbak net helemaal schoon gemaakt is en we deze hebben gevuld met steentjes, dan wil Nessa er ook wel eens in gaan liggen (terwijl we gewoon zachte mandjes voor hun hebben).
 • Fast Food. Nou denken wij dat katten in het algemeen niks tegen een stukje frikandel hebben, maar wij hebben het over friet (of wedges uit de oven). Nessa zorgt er voor dat ze altijd wel een stukje kan jatten. En probeer dat dan ook niet van haar af te pakken, het is haar prooi! Ach, als ze het zo lekker vindt... :)
 • Aaien. Elke kat is gek op geaaid worden. Onze twee lieverds komen daarom geregeld naar ons toe voor een flinke kroel-beurt. Maar door al dat aaien met onze vieze handen, moeten ze zich natuurlijk wel meteen grondig wassen! Hier kunnen ze wel zeker 10 minuten mee bezig zijn.


 • Smakken. Nu we het toch over wassen hebben, kunnen we het ook hebben over de verzorging van de edele delen. Wij zijn hartstikke blij dat deze zo goed gewassen worden, maar om er nou bij te gaan smakken... lijkt ons toch niet echt lekker.
 • Nagels. Billy heeft de rare gewoonte om hard aan zijn nagels te trekken, alsof deze er per se uit moet. Gelukkig is het nog niet zo ver gekomen, en laten we dat ook graag zo houden.
 • Kotsen. Nessa kan er helaas niet zo goed tegen als ze veel brokjes eet. Vaak genoeg gebeurt het dus, dat ze de brokjes daarom uitspuugt. Logisch toch dat Billy dit dan gaat opeten als we er niet snel bij zijn. Al voorgekauwd en deels verteerd, wie wil dat nou niet?
 • Avondeten. We weten niet hoe ze het doen, maar om stipt 22.00 uur beginnen ze als een gek door de kamer te rennen omdat ze honger hebben. Hebben ze geleerd om op de klok te kijken?
 • Plastic en karton. Wanneer Billy ook maar iets van zacht plastic ziet, moet het kapot. Denk hierbij aan zakjes, verpakkingsmateriaal, vuilniszakken... Je kan echt niks laten liggen. Nessa zet altijd haar tanden in karton. Rare beesten.

Wij zijn natuurlijk enorm benieuwd wat voor rare gewoontes jouw huisdier heeft! Laat het daarom zeker achter in een comment.


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

9 opmerkingen:

 1. Hehe, katten hebben zulke interessante persoonlijkheden, eh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahahaha dat aan de koepel van de kattenbak krabben deed de onze ook toen ie nog gebruik maakte van de kattenbak! Tegenwoordig doet hij het meeste van zn behoeftes buiten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om jullie katten beter te leren kennen ;)
  Zelf hebben wij geen huisdieren (nog niet tenminste, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat diere iets uitkosten en weer opeten.. brr. Maar goed.. volgens mij is t voor hun helemaal niet zo slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat leuk om dit te lezen en heerlijk een kat met karakter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Kelvin en Laura,

  Haha dit is zo herkenbaar! Bijna al deze punten...zou zo Link kunnen zijn hahha. Geweldige dieren zijn katten toch :) .

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar. Katten zijn leuke, maar zeker ook gekke beesten.
  Eén van onze katten, Fox, is altijd overenthousiast wat betreft eten. Zodra we bezig zijn met eten klaarmaken, rent ie als een dolle naar de keuken. Daarbij let hij vaak genoeg dan niet goed op en stoot zijn hoofd tegen de onderkant van de keukenkastjes. En doet dan vervolgens alsof er niks aan de hand is.
  En zo kan ook nog wel doorgaan met alle gekke buien die ze hebben en vaak ook voor komische momenten zorgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk om te lezen! Wij zelf hebben een konijn (in huis) en hij is ook gek op eten. Als het te lang duurt hangt hij als een acrobaat in zijn hok en rukt nog net niet zijn etensbakje uit mijn handen, net alsof ie al weken geen eten heeft gehad ;-). Als hij losloopt rent ie vaak over de bank heen totdat ie een lekker plekje heeft gevonden om op zijn zij te gaan liggen met zijn hoofdje op een kussen!!
  O ja en onze hond at altijd gewoon zijn eigen kots op.....

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura