11-03-2016

Vechten voor een promotieplek (PhD)


Ik loop nu stage op het lab aan de Universiteit Maastricht. Het onderzoek en vooral het thema spreken mij enorm aan, en ik zou het natuurlijk hartstikke jammer vinden om dit op te geven. Een maand geleden had ik een gesprek aangekaart met mijn begeleider, of ik daar niet mijn promotieonderzoek (PhD) zou kunnen doen. Helaas is er geen geld voor mij op dit moment... maar er is wel een oplossing!

Twee keer per jaar geeft de universiteit een "Fellowship" aan uitmuntende studenten. Dit geld kan dan gebruikt worden om het eerste jaar van je promotieonderzoek te financieren (in totaal duurt dit 4 jaar).

Nou snap je wel, dat hier massaal een aanvraag voor wordt ingediend, want geld speelt nou eenmaal een grote rol in het onderzoek. Al het geld voor onderzoeken moet "binnengehaald" worden bij instanties zoals KWF kankerbestrijding. Je wordt dus niet betaald door de universiteit.


Gisteren was hiervoor de deadline, en wat heb ik me lopen stressen! Een heel boekwerk moest geschreven worden waarom juist ik zo geweldig ben, en dat ik "mijn leven voor de wetenschap geef". Blijkbaar moest alles dus super overdreven geschreven worden (à la Amerikaanse stijl), wat dus volledig uit mijn comfort zone ligt. Ik ben juist nuchter en direct.

Zinnen zoals "This topic has grasped my attention and I would like to further explore this fascinating novel finding" gebruikte is dus massaal.

Twee minuten voor de deadline wist ik gelukkig alles in te dienen, wat een opluchting! Helaas volgt er nu nog een heel proces...

Eerst moet de afdeling mijn aanvraag goedkeuren, daarna gaat de commissie van de Fellowship het bekijken, en als je dan geluk hebt wordt je uitgenodigd voor een interview. En dan maar hopen dat ze jou kiezen als beste student met de meeste potentie.
Zoals je dus wel merkt, moet je verdomd veel geluk hebben. Maandag gaat gelukkig al de afdeling naar mijn aanvraag kijken, dus hopelijk hoor ik hier snel de uitslag van.

Duim dus alsjeblieft de komende tijd voor me :)

En ondertussen gaat het labwerk gewoon door....


Tot de volgende keer!

Laura

11 opmerkingen:

 1. Ga zeker duimen meis! Hoop dat je t wordt want je straalt uit t leuk te vinden (begrijpelijk want t trekt mij ook enorm).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OIk duim voor je. Dat zou wel fijn zijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het 2 minuten voor de deadline inleveren moet inderdaad wel heel stressvol zijn geweest, maar gelukkig heb je het gehaald! Hopelijk hoef je nu niet te lang te wachten. Ik ga in ieder geval heel hard voor je duimen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat spannend zeg, ik duim voor je! Hopelijk krijg je snel goed nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het top dat je dit hebt gedaan en dat je in ieder geval de eerste stap voor deadline hebt gehaald. Ik ga zeker voor je duimen!!

  PS. super leuk dat je dit deelt! Ik vind het interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was inderdaad dan wel even stressen! Ik ga voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes! Mijn man is zelf een post doc en ik herken de stress en de miserie hier dus wel van.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura