03-08-15

Smeuïge citroencake

In het weekend hou ik er wel van eens wat te gaan bakken. Ik kreeg opeens super veel zin in cake, dus besloot ik een citroencake te maken.
Niet moeilijk en overheerlijk!


Wat heb je nodig voor deze heerlijke cake?

200 gram bloem
1 volle eetlepel bakpoeder
3 eieren
220 gram suiker
40 gram boter/margarine
130 ml zonnebloemolie
2 citroenen
zout
cakevorm (wij hebben dat niet, dus gebruikten we een springvorm)


Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng deze met de suiker. Zorg dat het een glad geheel wordt, anders krijg je later klontjes. Je kan dit met een garde doen, maar natuurlijk ook in een keukenmachine.
Rasp de schil van de citroenen, maar let op dat je niet het bittere witte deel mee raspt. Pers daarna de citroenen uit en voeg het sap ook toe. 
Breek de eieren erbij en meng alles goed door elkaar.


Voeg de olie toe en meng ook dit weer er goed doorheen. Als laatste kan je de bloem, bakpoeder en het zout toevoegen. Als je met een garde mengt, voeg de bloem dan in delen toe, zo krijg je het gladste resultaat.
Bak de cake voor 45 minuten in een cakevorm, of 35 minuten in een springvorm. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze gaar is. Is de satéprikker schoon, dan is de cake klaar!


Om het een extra citroensmaak te geven, kan je zelf een citroenglazuur maken. Meng hiervoor poedersuiker met een heel klein beetje citroensap. Maak het glazuur zo dik/dun als je zelf wilt.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

12 opmerkingen:

  1. Klinkt errug lekker!!!
    (bedankt nu heb ik honger haha :p )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dit is zo lekker hé. Ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wonderful pics! Have a great start tot he week:)

    www.bloglovin.com/blogs/printed-sea-3880191

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohh heerlijk! Ik maak ook wel eens glazuur met poedersuiker en water :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ahh wat heerlijk! Ik kom net terug van vakantie en daar hadden ze zoooo'n lekkere citroencake. Genieten gewoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben zooooo dol op citroencake! Dus dit is zeker een top recept voor mij! Zelf maak ik ook altijd glazuur van poedersuiker met water. Ideaal!
    Liefs Iep

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Citroen is echt mn favoriet. Dit ga ik zeker maken!

    BeantwoordenVerwijderen