04-03-2015

Films en series van de afgelopen weken

In de avond zitten wij vaak op de bank, een serie of film te kijken. Onbewust kijken we er toch wel veel van. Vandaag leek het ons wel leuk om te vertellen welke we gezien hebben en wat we er van vonden. We vertellen niet al te veel van de verhalen, omdat wij zelf ook niet van Spoilers houden.



Als er geen leuke film op televisie draait, kijken we vaak via Popcorn Time. Eerst hadden we Netflix, en om eerlijk te zijn vind ik Netflix fijner werken. Het grootste nadeel vond ik, dat er in verhouding weinig films te zien waren. Popcorn Time heeft in dat opzicht veel meer te bieden, en het is nog gratis ook!


Films:


The Butterfly Effect (2004)



"De film gaat over Evan, een jongeman met een bijzondere gave: hij kan met behulp van zijn dagboek teruggaan in de tijd, daar een kleinigheid veranderen en zo de toekomst veranderen. Hoewel hij het iedere keer goed bedoelt, veroorzaken zijn wijzigingen telkens onvoorziene neveneffecten."

Dit omschrijft de film eigenlijk volledig. Af en toe kan het chaotisch lijken, maar aan het einde valt alles samen.

Afgelopen week draaide deze op tv, een van mijn favoriete films. Persoonlijk hou ik er niet van als een verhaal te voorspelbaar is, ik hou van wat meer apartere verhalen. Hoewel het moeilijk er een genre aan te geven, denk ik dat dit het beste onder een dramatische thriller valt.

The Butterfly Effect is een film waar je wel bij moet blijven, elke scene is belangrijk voor het verhaal. Een goede film voor als je een keer wat anders wilt.

How to Train your Dragon 2


"Vijf jaar nadat de draken en de Vikingen zijn verenigd houden de meesten zich voornamelijk bezig met drakenracen. Hikkie en Toothless zijn echter liever bezig met het bezoeken van onbekende plekken. Tijdens een van hun tochten ontdekken ze een vreemde grot met daarin honderden wilde draken."

Als je deel 1 niet hebt gezien, moet je dit zeker doen! Hoewel dit een kinderfilm is, voelt het helemaal niet zo als je aan het kijken bent. Er zit spanning, drama en romantiek in. En als je daar allemaal niet van houdt, moet je gewoon kijken voor het schattige draakje Toothless.

Deze film is zeker een aanrader voor een zaterdag avond. Niet nadenken, gewoon kijken en genieten.

Series:


American Horror Story


Echte horror kan ik het niet noemen, maar een verslaving wel! Een vriend vertelde me over deze serie, dus wilde ik het zeker een kans geven. De eerste twee afleveringen vond ik eigenlijk maar niks. Ik begreep er helemaal niks van (dat bleek dus ook de bedoeling te zijn) en wist niet zo goed wat ik ervan moest vinden... En toen werd het verslavend! Wat een serie! Elke aflevering blijft weer spannend en je wilt gewoon niet dat het ophoudt.


Tot nu toe zijn er 4 seizoenen: Murder House, Asylum, Coven en Freak Show. Rond oktober/november komt er een nieuw seizoen uit, Hotel.
Elk seizoen kan je los van elkaar zien, omdat ze allemaal een ander thema en verhaal vertellen. Het leuke is wel, dat de meeste acteurs in de verschillende seizoenen terug komen als andere personages.
Hou je van Thriller en het onwetende? Dan is deze serie echt iets voor jou!


The Walking Dead

Laura heeft hier boven al een goed beeld gegeven over haar serie en onze films en ik wil graag wat vertellen over The Walking Dead.
De serie draait natuurlijk al een hele tijd en ik heb altijd iets gehad van ja daaaaaag. Geen zombie-shit voor mij, beetje onrealistisch enzo. Hou ik totaal niet van, maar aangezien ik alle afleveringen van Suits inmiddels gezien had wilde ik toch een nieuwe serie proberen. En aangezien deze op popcorntime hoog aangeschreven staat ben ik toch maar met TWD begonnen.

En wat blijkt, tot mijn grote verbazing ben ik in 3,5 week al in seizoen 5. Alhoewel TWD wel uitgaat van het alom bekende "end of the world" script, viel het mij alles mee. Er zit zover dat kan in een apocalyptische serie toch nog een redelijke verhaallijn in en in elk seizoen zitten wel een paar cliffhangers. Als je van Zombie-shit houdt is dit zeker een aanrader en zo niet, probeer eens 3 afleveringen en kijk of je er vanaf kan komen.


Als besluit van dit kletsartikel willen wij jullie vragen of jullie nog aanraders voor ons hebben, kunnen natuurlijk zowel films als series zijn!

Kelvin en Laura

11 opmerkingen:

 1. Kelvin in Laura!:D ik schaam me diep dat ik geen van allen gezien heb. The Butterfly Effect klinkt echt heel mooi! Ik heb afgelopen dagen Big Hero 6 en Bridget Jones 1 & 2 gekeken :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er geen gezien van bovenstaande haha, al lijkt me the butterfly effect wel heel erg mooi. Ik heb afgelopen week Fifty Shades gezien, maar dat vind ik geen aanrader haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb best wel slechte dingen over Fifty Shades gehoord :( jammer... En butterfly effect is echt een aanrader, maar je moet er wel echt voor gaan zitten ;)

   Verwijderen
 3. Ken er niks van maar butterfly effect maakt me nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow in 3,5 week bij seizoen 5! Ik ben heel benieuwd naar deze serie.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. TWD draait om het surviven in een zombie wereld van de mensen die over zijn, niet alleen om de zombies :) dat maakt het zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit al tijden te twijfelen om aan TWD te beginnen, maar ik denk dat ik het te eng vind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heey Sophie, alhoewel ik natuurlijk niet wat wat jij precies eng vindt is het erg aan te raden de eerste drie afleveringen te kijken. Als je die niet eng vindt ga je de rest van de serie ook top vinden :)

   Verwijderen
 7. How to train your dragon is zo'n leuke film, toothless is zo cute! En van the butterfly effect heb ik ze alle 3 gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb geen van deze dingen gezien. Aan american horror story was ik wel met een vriendin begonnen maar bij het voorstukje hebben we het al gillend af gezet haha :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja het begin is best wel erg xD ik had echt een "wat gebeurt er nou??!!" gevoel erbij, maar daarna valt het reuze mee qua griezelig/luguber

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura