09-03-2015

Review: Home Made 1-2-3 pakket voor American Brownies

Vandaag gaan we geen avondeten maken, maar Brownies! Normaal gesproken maak ik mijn eigen mix als ik ga bakken, maar laatst zag ik dit pakje in de winkel staan voor €1,59. "Ach, voor dat geld wil ik het wel eens proberen".  Er hoeft alleen nog water bij, de bakvorm zit er zelfs al bij!
Te mooi om waar te zijn, of heb ik hier een Heilige Graal gevonden? We zullen het zo merken!

Zoals ik hierboven al zei, hoeft er alleen nog maar water bij. Amerikaans recept, nou dat moet toch wel lekker worden?

We waren best wel benieuwd hoe ze dat "bakblik" in de verpakking hadden gekregen. We hadden geen idee wat we konden verwachten, dus hup, snel open maken!
Zo zag het er dus uit, een super schattig pakketje met een stevig kartonnen bakblik en het zakje met het bakpoeder erin. Mijn nieuwsgierigheid begon steeds groter te worden.

 De verpakking gaf goed aan wat we moesten doen. Wij hebben een hete lucht oven, begonnen we deze alvast voor te verwarmen.

Toen we het poeder in de bak deden, merkten we dat de mix erg aan het stuiven wel. Toch moet ik zeggen dat een heerlijke chocolade geur hier vanaf  kwam. De geur deed me denken aan Nesquik.

Water erbij en mixen maar! Ik heb dit met een vork gedaan en dat ging gewoon prima. Om de brownie iets meer speciaal te maken, besloten we om er wat walnoten bij te doen.
Ik kon het natuurlijk niet laten om een beetje van het beslag te proeven. Het was heerlijk! Op dit moment begon ik me al super te verheugen op de brownie, "Dit wordt lekker!!".

De mix pas ook echt precies in het bakblik. Omdat het zo snel klaar is, was de oven nog niet voorverwarmd. Ik was bang dat de mix door het karton door zou lekken, maar dit was gelukkig niet het geval.

Toen de oven eenmaal was voorverwarmd, moest de brownie 40 minuten in de oven. We merkten dat deze hierna nog redelijk blubberig was, dus zetten we de oven uit maar lieten de brownie er nog wel 5 minuten in staan.

Helaas was de brownie in elkaar gezakt toen deze uit de oven kwam. Maar moet je kijken hoe heerlijk klef deze aan de binnenkant is. En niet te vergeten de ongelofelijk lekkere geur die we in ons appartement konden ruiken.
Met moeite heb ik het kunnen laten afkoelen, ik kon er bijna niet vanaf blijven.

En dan nu: De smaaktest!


Tijdens het snijden merkten we dat de randen erg aan het bakblik bleven hangen. Het korstje klonk goed knapperig en de binnenkant glansde je tegemoet.

De eerste hap was best goed eigenlijk. We konden wel goed proeven dat het een mix uit de fabriek was, maar de smaak was best prima! Wel was het zo zoet dat we er dorst van kregen.

Maar... naar mate we verder aten begon de smaak steeds minder te worden. Om eerlijk te zijn hebben we de rest weggegooid. Het was gewoon echt niet lekker meer. Heel jammer eigenlijk, omdat de mix zelf wel erg lekker was!

Zal ik deze mix nog eens kopen? Nee, dat is een ding wat zeker is. 
Zou ik deze mix aanraden? Nope.

Volgende week komt een recept online van een brownie/cake die wél lekker is!


Dit keer geen "Eet smakelijk", maar tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

15 opmerkingen:

 1. Aah jammer :( Ik koop altijd cupcake mix van dit merk en dan geef ik meer geld uit aan glazuur/versiersel dingen etc. haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He zonde. Zelfgemaakt is vaak lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah balen dat het een beetje tegenviel! Ik maak het dan toch liever zelf hihi! Leuke blog heb je :)
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh das jammer! Heb je net zo'n zin erin en dan valt het tegen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jummy ziet er lekker uit! Jammer dat het tegenviel!

  xx Anna and Christel
  <3 it takes 2 to fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. meh jammer! maar het ziet er wel goed uit, dat wel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat zeker! En het rook ook zo lekker, dus het was echt een tegenvaller

   Verwijderen
 7. Ik vind deze brownies juist erg lekker, jammer dat ze voor jou tegenvielen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat het tegenviel. Brownies zijn altijd juist zo lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat het niet zo lekker was. Brownies kunnen zo lekker zijn, ergens vind ik het er ook wel wat droog uit zien of lijkt dit maar? Zelf vind ik het lekker wanneer een brownie lekker sponsachtig van structuur is dus lekker luchtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opzich waren ze absoluut niet droog en hadden ze juist die sponsstructuur. Maar na een aantal happen begon de chemische (na)smaak naar boven te komen!

   Verwijderen
 10. Het ziet er wel lekker uit! Spijtig dat de smaak niet goed was xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelfgemaakt is natuurlijk altijd beter, maar deze brownie ziet er toch ook goed uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Homemade is toch wel ideaal omdat het zo makkelijk is en je zo weinig ingredienten nodig hebt ;-)

  Jammer dat het niet zo lekker was! Ik ben benieuwd naar het volgense recept!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura