06-03-2015

Pasta-ovenschotel à la Jamie Oliver

Pasta is voor mij en Laura eigenlijk de heilige graal. Toen we samen Jamie's 30 minute meals aan het kijken waren, en hij een mac 'n cheese maakte, waren wij gelijk om!!!
Zo ontzettend makkelijk en zo bizar lekker, het water loopt me nu alweer in de mond als ik er aan denk.


Ingrediënten voor 4 personen:

400 Gram pasta
1 Zakje strooikaas
1 Rode paprika
1 Gele paprika
1/2 Courgette
200 ml Cremè Fraîche
¾ paneermeel
8 plakken bacon
1 ½ eetlepel gedroogde rozemarijn

Belangrijk is om je pasta allereerst gaar te koken, doe dit zoals aangegeven staat op de verpakking! Het is niet erg als het nog niet helemaal gaar is, hij gaat namelijk nog de oven in. Over de oven gesproken, zorg dat deze voorverwarmd is op 200 graden.

Pak een grote ovenschaal en gooi hier de gesneden paprika en courgette in. Als de pasta gaar is gooi je deze, samen met en kopje kookvocht ook in de ovenschaal. Nu is het een kwestie van de crème fraîche en de strooikaas er doorheen te mengen! Jullie kunnen natuurlijk ook andere kaas gebruiken die redelijk goed smelt, maar wij wilden het goedkoop houden.

Voor de knapperige topping hoef je alleen de bacon uit te bakken. Snijdt deze fijn en meng met de paneermeel en de rozemarijn. Voeg een klein scheutje olie toe om het geheel iets natter te maken. Verdeel over de schotel en zet deze voor een half uur in de oven. And it's ready and delicious before you can say; Bob's your uncle!


Eet smakelijk!

Kelvin en Laura


8 opmerkingen:

 1. Lekker Kelvin! Misschien maar eens proberen als ik weer een oven heb :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er lekker uit zeg! Ik ga dit recept onthouden, als mijn oven gemaakt is dan ga ik het maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het spreekt natuurlijk voor zich dat als je een goede lekkere kaas gebruikt de schotel alleen maar lekkerder wordt! Alleen hadden wij even een cheapskeat avond ^^.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er heerlijk uit, alleen de bacon ben ik niet weg van maar die kan eruit.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura