17-06-2015

Angels from Hell: onze katten

Toen Kelvin en ik vorig jaar gingen samenwonen, was één ding zeker: we wilden een kat. Nou wilde ik niet "zomaar een kat van een pamflet", maar ik wilde er meteen iets goed mee doen. Mijn ouders hadden hun kat via VZW Zwerfkat in Nood geadopteerd, en daar wilden wij onze kat ook graag vandaan halen.Lees verder hoe wij onze katten in het zonnetje zetten.

Zwerfkat in Nood is een stichting die zwerfkatten (en af en toe honden) opvangt en in gastgezinnen plaatst. Er wordt hun alle medische zorg en liefde gegeven die ze nodig hebben, en in de gastgezinnen leren ze meteen om te gaan met het huiselijke leven.

Wij vonden dit een geweldig concept, dieren die afgedankt zijn of nooit liefde hebben gekend een warm huis bieden.

Na een tijdje kijken op hun site, hadden we toch wel al een favoriet: Nessa. Een prachtig zwart katje van 7 maanden oud. Als kitten was ze mishandeld, dus zij en haar zusjes waren nog extreem schuw.

Toen we eenmaal waren gaan kijken, wisten we het zeker... Haar gele ogen keken ons aan en we waren verkocht (later kwamen we er achten dat haar blik verdacht veel lijkt op die van Toothless van How to train your Dragon).

Kijk dan die ogen! Daar word je toch meteen verliefd op?!
Toen het contract getekend was, mocht ze mee naar huis. Ze heeft heel de rit niet bewogen, zo bang was ze.
Eenmaal thuis aangekomen, hebben we haar zeker 2 weken niet gezien. Het eten was de volgende ochtend op, dus dat was het enige teken van leven dat we hadden. Langzamerhand liep ze wel eens langs als we in de kamer zaten, maar wel met genoeg afstand tussen ons.

Voorzichtig de wereld in de gaten houden.
Nessa ging steeds vaker bij ons in de buurt liggen en snuffelen. Een van haar favoriete plekjes is de verwarming die naar de bank staat. Vaak ligt ze er op te slapen als deze op vol vermogen staat, lekker warm!


Elke dag ging het beter, maar wel moeizaam. Aaien zat er na 2 maanden nog niet in, maar ze ging wel steeds meer spelen. Toch merkten we dat ze een extra zetje nodig had: een vriendje waar ze zich aan kon optrekken.


Wij dus nog een keer op de site van VZW kijken en bellen voor advies. We kwamen uit op Billy, een kater van 5 maanden. Toen we gingen kijken, was hij net 2 uur geleden geholpen, dus sliep hij de meeste tijd of liep hij een beetje wankel. 
We waren meteen verkocht! Dit wordt ons tweede katje.

Een week later mochten we hem ophalen. Na dezelfde procedure liep hij zelf al het mandje in en zat hij de hele wereld te bekijken vanuit het mandje.

Billy ophalen!
Thuis aangekomen, lieten we Nessa in de woonkamer slapen, en Billy sliep bij ons in de slaapkamer. Zo konden ze elkaar ruiken en rustig aan elkaar wennen.
Billy kwam meteen op onze schoot liggen toen hij nog niet eens een uur bij ons was. We hadden er alle vertrouwen in dat hij Nessa zou gaan helpen.

Wat een schatje.
Na twee weken ging de deur eindelijk open... Nessa vond het helemaal niks en dook meteen weg. Toch herstelde ze zich snel en werd ze nieuwsgierig.
En op de een of andere wonderbaarlijke manier, begonnen we meteen een verandering te zien. Na nog eens twee weken liet Nessa zich voor het eerst aaien. Dit was serieus het mooiste moment van het jaar, vooral omdat ze ook nog aan het spinnen was. Eindelijk liet ze de liefde toe die wij haar al die tijd al wilden geven.


Elke dag zien wij nog verbetering en wordt ze steeds meer een duiveltje. Samen met Billy, die dus mega hyperactief blijkt te zijn, zetten ze het huis op z'n kop.

"Je hebt een pizza voor mij gebakken? Good, very good..."
Op meubels springen en alles eraf gooien, eten jatten en plastic zakken aanvallen is dan nog maar het normale kattengedrag.

"Wie, ik? Ik ben niks van plan hoor"
Toen mijn ouders voor het eerst op bezoek kwamen sinds we Billy hadden, zei mijn moeder iets openbarends... "Hij heeft iets weg van een Siamees". Wow wacht even, wat zei je daar? Een Siamees?

Wat een zwaar leven heeft hij toch bij ons.
Wij denken dus dat Billy ergens in zijn stamboom een Siamees heeft zitten. Op internet hebben we het gedrag van Siamezen op gezocht, net als het soort "miauw". Alles komt perfect overeen *zucht*.
Ik weet niet of jullie de reputatie kennen van Siamezen, maar het zijn duivels. Slapeloze nachten en constant proberen uit te vogelen welke plannen hij nu weer aan het smeden is. En zijn "sister in crime"? Ja hoor, ons lieve katje Nessa doet net zo hard mee.


Maar weet je wat het mooiste van alles is? De liefde die je van hun krijgt. Samen kosten ze veel tijd en energie, maar je krijgt er ook zo veel voor terug. Wetende dat hun achtergrond niet rooskleurig is geweest, geeft nog meer voldoening nu ze een fijn huis hebben.

Vandaag is ook nog een speciale dag! Nessa is vandaag 2 jaar geworden. Vanavond krijgen ze daarom iets lekkers. Ook al zijn het katten, ze mogen best wel eens verwend worden (wat toch wel gebeurt bij ons).

Gefeliciteerd lieve meid!
Bedankt Zwerfkat in Nood, dat wij deze schatjes mochten adopteren. Hoewel het soms best vermoeiend is, is het het beste wat ons overkomen is.


Hebben jullie kleine duivels bij jullie rondlopen?

Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal en het zijn prachtige beestjes. Bij ons in de buurt liep een kat al weken rond, uiteindelijk in huis gehaald maar het was een buitenkat. Hij scharrelt nu rond op een boerderij waar hij het goed heeft. Katten zijn duivels maar wel lieve.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend lief! Er zijn zoveel katten in opvangplekken, fijn dat daar ook huizen en families voor worden gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi verhaal :-) Fijn dat je deze twee lieverds een goede thuis hebt kunnen bezorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig verhaal! Ik ben helaas allergisch voor katten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super leuk en mooi om te lezen! <3 Echt fijn dat ze nu een mooi leven hebben bij jullie. Ik kende VZW Zwerfkat in nood nog niet :o En haha die pizza foto met dat bijschrift is geniaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaaaah dit is echt super leuk en lief! <3 Wat goed dat jullie er een tweede kat bij hebben genomen en dat dit zo goed uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura