02-06-2015

TREK Food Truk Festival Maastricht

In een aantal steden is het al geweest, maar afgelopen weekend was Maastricht eindelijk aan de beurt! Het TREK festival was in het stadspark. We besloten om zondag middag te gaan, omdat het weer toen het beste was.

Kijken jullie gezellig mee?


Toen we aankwamen, moesten we eerst in de rij staan om binnen te komen. Gelukkig hoefden we niet al te lang te wachten (toen we vertrokken, stond er werkelijk een mega lange rij!).


Wat we meteen merkten, was de super gezellige sfeer. Overal was muziek, waaronder deze truk. Je kon hier geen eten halen, deze was puur bedoeld om heerlijk te genieten. Er draaiden LP's en je kon er ouderwetse spelletjes spelen.


Een goed begin van de dag, een lekker koud biertje. We schrokken wel even van de prijs. Het bier zelf was €4, maar je moest ook nog je glas kopen à €2,50. We waren dus meteen €13 kwijt en dan hadden we alleen maar 2 biertjes. We snappen dat dit tegen milieuvervuiling is, maar het was toch even slikken.


Ondertussen liepen we gezellig door het park, de verschillende truks te bewonderen. Deze burger truk was zeker de meest bijzondere. Bovenop stond iemand de burgers te bakken, waarna ze met een lift naar beneden werden gebracht.


Een echte eye catcher!


Ook konden de grappige namen niet ontbreken. "In beslag genomen"... Zeker een pakkende naam die je bijblijft.


 Hoe gaaf is dit?! Ik weet niet meer bij welke truk dit was of hoe dit ding heet... Ik weet dus eigenlijk niks meer, behalve dat ik dit enorm gaaf vond om te zien!


Deze heb ik ook in andere artikelen langs zien komen. Het is slim bedacht om je truk een apart uiterlijk te geven, want wie vergeet er nou een wagen die eruit ziet als een aardappel?


Maar we hadden nog niks gegeten... En toen kwamen we "Pass the Peas, Tonny's Fries Chicken" tegen. Het zat in een zijstraatje, maar wat zag het er lekker uit! We besloten samen een portie te delen, zodat we later nog wat andere dingen konden proeven.


We namen het combi menu. 


Ziet het er niet heerlijk uit? Het was niet mega veel, maar toch voedde het prima.


Je kon zelf kiezen welke saus je wilde, en kon dit dus ook zelf pakken. Ik vond dit concept ideaal, want zo had je altijd genoeg saus. Persoon vind ik niks zo irritant om net saus tekort te komen voor het laatste (cassave)frietje.


Smakelijk! We moeten zeggen dat dit ongelofelijk lekker was. En dan drukken wij ons nog niet goed uit. Het was werkelijk verrukkelijk! Als je nog de mogelijkheid hebt om naar TREK te gaan, ga zeker bij deze truk langs!


Na de heerlijke kip, liepen we nogmaals een rondje. Overal hingen lampjes (natuurlijk hadden deze niet veel effect overdag), en over kon je zitten om lekker van je maaltijd te genieten. 


Onze volgende maaltijd was een broodje kippendijen. Het smaakte prima, maar om eerlijk te zijn viel het in het niet tegenover de kip van eerst.


Het was een broodje dat je niet netjes kon eten, maar met zoiets moet dat kunnen. Ook deze hadden we weer gedeeld.
Om eerlijk te zijn, zijn we daarna nog een keer terug gegaan om die heerlijke kip te bestellen *oeps*. Kan je nagaan hoe lekker de kip was?


We waren redelijk vroeg weer weg gegaan, omdat we later op de avond naar een voorstelling gingen van Yamato. Dit zijn Japanse drummers, die een geweldige show hadden neergezet.


Het was dus zeker een heerlijke dag, en we hebben van alles kunnen genieten. Gelukkig was het weer enigszins bijgetrokken, anders was TREK veel minder gezellig geweest. 


Wat hebben jullie dit weekend gedaan? Zijn jullie ook naar TREK geweest?Eet smakelijk!


Kelvin & Laura

10 opmerkingen:

 1. Ik wilde ook graag naar Trek gaan maar ik bleef te lang hangen bij de dance tour haha! Het ziet er wel heel sfeervol uit. Maar jeetje wat een geld zeg voor bier :O Ik zou ook echt geschrokken zijn. Volgend jaar ga ik zeker een kijkje nemen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waa ziet er super lekker en gezellig uit ! Haha die hamburger truk ! Wel jammer van die prijzige biertjes, dat was bij mij ook even slikken geweest ja haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ziet er heel gezellig en lekker uit. Papi churros zijn zoete snacks toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, dat zijn zeker dure biertjes zeg! Cassave patat vind ik heerlijk! Mijn vriend is Surinaams, dus door hem heb ik dat 'ontdekt' haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben dol op foodtruck festivals. Ik was eerst ook van plan naar TREK te gaan, maar ben helaas niet kunnen gaan. Hopelijk volgende keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier heb ik nou nooit van gehoord maar ik ga het gelijk google en kijken wanneer er eentje in de buurt is. Lijkt me super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet dit er leuk uit zeg! Wel schrikken van die dure biertjes, maar verder klinkt het erg leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er erg gezellig uit! Dat broodjeee. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat grappig. Ik was er afgelopen zondag. Heb er toevallig ook gisteren over geblogd! Alles was zo lekker! Teveel eten om op te noemen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat lijkt me echt wel leuk om te bezoeken allebei.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura