21-08-2016

PERSONAL | Help ik word volwassen! (Nieuwe baan)


Je kon het hier al eerder lezen: Afgelopen maandag begon ik bij mijn eerste baan. Hoe ik mijn eerste week ervaren heb, vertel ik hier.

Natuurlijk vond ik het hartstikke spannend! Op de website stond niks over het personeel, dus kon ik niet alvast namen leren. Ik ben best wel slecht in namen onthouden... Aan het idee van zo veel nieuwe namen kreeg ik wel even de kriebels!


Aangekomen! En dan?

Het bedrijf waar ik werk, maakt geneesmiddelen die afgestemd zijn op de patiënt. Om nauwkeuriger te zijn, ze gebruiken de cellen van de patiënt om hiermee een geneesmiddel te maken. Je snap wel dat je hier niet zomaar naar binnen kunt lopen, dus moest ik aanbellen. Ik moest best een tijdje wachten voordat er open gedaan werd, wat niet echt hielp met mijn kriebels.

Eenmaal binnen werd ik aan iedereen voorgesteld waarna ik meteen weer alle namen vergat. Ik kreeg wel een hele open en vriendelijke indruk. De meeste medewerkers zijn erg jong waardoor de sfeer erg vlot is.

Na iedereen een hand geschud te hebben, kreeg ik een rondleiding langs alle laboratoria en ruimtes. Ik had werkelijk geen idee waar we op den duur waren, en alle informatie die ik kreeg was nogal een overload. Ik vond het daarom best fijn dat ik uiteindelijk aan "mijn" computer kon gaat zitten om daar rustig te gaan werken. Een hele lees-lijst lag voor mij klaar, dus ik had genoeg te doen!


Ben ik al in het lab geweest?

Nee, helaas niet. Het bedrijf werk onder hele strenge regels. Als je medicijnen maakt die bij een patiënt ingespoten worden, mag hier absoluut geen enkele bacterie of virus in zitten. Dit zou catastrofale gevolgen kunnen hebben voor de (al zieke) patiënt.
Op dit moment ben ik vooral aan het lezen en me aan het voorbereiden voor trainingen die ik kan gaan volgen. Het is dus voor nu nog niet spectaculair, ik hoop zo snel mogelijk op heb lab te kunnen gaan werken.


Volgende week wél het lab op!

Volgende week wordt pittig. Er komt dan materiaal binnen dat verwerkt moet worden. Omdat er vele medewerkers in training zijn, kan dit wel 12 uur duren. Ik heb daarom maandag ook vrij en werk ik 4x10 uur komende week. Ik ben wel heel benieuwd hoe dat zal zijn, want ik heb nog nooit zo'n proces gezien!


Ja, hoe was mijn eerste week? Erg vermoeiend! Al die indrukken slurpen toch best wat energie van je weg. Ik wilde afgelopen week graag bloggen, maar ik had er echt de energie niet voor...

Ik verheug me wel weer enorm op komende week. De collega's zijn ongelofelijk aardig en er hangt een goede werksfeer. Ik kan niet wachten totdat ik zelfstandig het lab op mag gaan :D (maar dat gaat nog wel even duren...)


Tot de volgende keer!

Laura

2 opmerkingen:

  1. Wow, wat een onwijs toffe baan heb je zeg! Geweldig eigenlijk dat zoiets kan, medicatie afstemmen op de patiënt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yep, work is exhausting, lol :-) Maar ik denk wel dat je heel blij bent in je job en da's wat telt.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura