16-03-2015

Banaan-wortel cake met pecannoten

Dit keer eens niet een receptje van mij of van Laura, maar een recept van de moeder van Laura. Toen Laura thuis kwam na een weekendje bij haar ouders kwam ze thuis met een pakketje met cake. Toen ik eenmaal hoorde dat het om een cake met wortel, banaan en pecan ging was ik niet zo enthousiast. Na de eerste hap was ik echter helemaal verkocht, en jullie lucky bastards kunnen hem nu ook thuis maken!!!

Allereerst maar eens beginnen met het boodschappen lijstje:
Cake:
boter om in te vetten
185 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
180gram ongezouten boter
150 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
1 eetlepel citroensap
1 banaan geprakt
110 gram wortels (1 grotere wortel) grof geraspt
40 gram pecannoten
1 snufje zout
Glazuur:
50 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
bananenchips

Om te beginnen is het vooral belangrijk de oven alvast te verwarmen op 180 graden.

Om het allemaal wat makkelijker en overzichtelijker te maken kan je het beste alles van te voren afwegen en apart bewaren.

Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de speculaaskruiden, voeg hier de suiker, eieren en boter aan toe en zorg ervoor dat dit een glad mengsel wordt! Zodra het mengsel glad is kan je de banaan (met citroensap), wortel en pecannoten er doorheen roeren. Doe het geheel in een met bakpapier bekleed bakblik en strijk het glad.

De cake heeft om en nabij de 45 minuten nodig om te garen. Als je het niet zeker weet kan je altijd de prik-test doen. Steek een satéprikker in de cake en laat hem 3 seconden zitten. Als er nog cake aan de prikker zit als je hem er uit haalt is de cake nog niet gaar. Blijft er niets aan zitten kan de cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Wat wel lekker makkelijk is, is dat je in de afkoeltijd het glazuur kan maken! Super simpel, gewoon de poedersuiker mixen met het citroensap en klaar is kees.

Het is aan te raden om de cake eerst in stukjes te verdelen, dit zodat je op elk stukje een beetje glazuur met een bananenchip kan doen. Zo voelt niemand zich overgeslagen! Want zeg nou zelf, iedereen vecht altijd voor dat lekkere stukje met dat beetje fruit of glazuur erop.



Zodra de cake helemaal af is, is het snoepen geblazen. Ik hoor graag of jullie net zo enthousiast zijn of worden zoals ik dat ben!

Eet smakelijk!


Kelvin en Laura



8 opmerkingen:

  1. In eerste instantie dacht ik wortel erbij? Maar denk dat banaan wel overheerst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als de wortel gaar wordt, wordt deze juist heerlijk zoet! Je hebt niet het idee dat je wortel zit te eten.

      Verwijderen
  2. Wat een origineel recept! Lijkt me echt wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! En het lijkt me ook nog erg gezond! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit ziet er echt heerlijk uit, ik ben dol op alles met bananen erin zoals bananenbrood en bananenpannenkoeken. Dit ga ik zeker een keertje proberen!
    Liefs, Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er weer erg lekker uit! De combinatie lijkt mij erg lekker x

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura