26-06-2015

Een bord vol lekkers - Budget

In plaats van een enkel gerecht te maken, wilden wij dit keer een goedkoop bord vol lekkere en makkelijke gerechten maken.
Moet je even op de centen letten, en wil je niet steeds "Pasta Pesto" eten, dan is dit zeker een aanrader!


Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

Speklapjes (vaak in de aanbieding!)
1 bol mozzarella
1 lenteui
Kerstomaatjes (of normale tomaten in stukken, wat je lekkerder/goedkoper vindt)
1 zak Aviko Zwitserse aardappelschotel
Azijn
Olijfolie
1 theelepel mosterd
1 eetlepel pesto
peper en zout


Begin met het bakken van de aardappels. Omdat ze bevroren zijn, kan dit best een tijdje duren. Eigenlijk zijn deze aardappels een beetje saai, dus hebben wij een halve lenteui in ringetjes erdoor gedaan. Vergeet niet peper en zout toe te voegen, dat kunnen deze aardappeltjes wel gebruiken!


Terwijl de aardappels lekker aan het bakken zijn, ga je beginnen met de tomaten. Als je kerstomaatjes hebt, snijd ze dan in helften. Als je normale tomaten gebruikt, hak ze dan in grove stukken. Het nat hoeft er niet per se uit, dit zorgt voor wat extra "dressing". Voeg olijfolie, azijn, mosterd, lenteui en peper en zout toe. Hussel dit lekker door elkaar en proef even of je de smaak is zoals jij hebt wilt hebben.
Dit zit even in de koelkast, de smaken kunnen dan nog lekker in de tomaatjes trekken


De aardappels zijn nog steeds lekker aan het bakken en beginnen langzaam een beetje bruin te worden. De tomaten liggen lekker te marineren... Op naar de volgende stap!
Normaal gesproken doen wij altijd mozzarella door een salade, maar waarom kan je de mozzarella zelf niet in de schijnwerpers zetten?
Scheur de mozzarella in stukken en doe hier peper, zout en een klein scheutje olijfolie op. Even goed husselen, zodat alle stukken lekker onder zitten. Nu kan je een eetlepel (of hoeveel je zelf wilt) pesto toevoegen. Roer dit weer goed door elkaar, en klaar is Kees! Wil je er toch nog wat extra pit aan toevoegen? Doe er dan een klein scheutje azijn erbij.


Nu alles klaar staat, kan je beginnen met het bakken van het vlees. Doe er je favorieten kruiden op, of koop ze als kant en klaar gemarineerd. Bak de speklapjes niet te lang, anders worden ze droog en taai. En maak je niet druk om de aardappels. Hoe langer je ze bakt, hoe lekkerder ze worden!


En dan is je feestmaal al klaar! Als je met vrienden aan het eten bent, kan je ook alles in bakjes doen, zodat iedereen zelf kan pakken. Het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit.

Multitasken to the max!


Eet smakelijk!

Kelvin en Laura

15 opmerkingen:

  1. Ik houd zelf niet zo vak speklapjes, maar die tips voor de aardappeltjes en tomaatjes zijn echt geweldig!
    Ik heb er nooit aan gedacht om tomaten als een soort salade te eten :')

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Alleen ook ik zou de speklapjes vervangen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Speklapjes zijn ook zeker niet mijn favoriete stukje vlees. Ik vind het wel prima te eten als je eventjes wat krapper zit, maar natuurlijk kan je het vervangen als je dat wilt ;)

      Verwijderen
  3. Dat ziet er zeker erg yummie uit! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm dit ziet er heerlijk uit, maar dan zonder vlees voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er erg lekker uit, leuk idee zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is zeker een budgettopper! Ik ben geen fan van varkensvlees en zou dit moeten vervangen'n

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuk gerechtje weeral! Ik ben niet zo gek van varkensvlees maar dit kan je natuurlijk gewoon veranderen met iets anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet echt mijn smaak, behalve de speklap dan. Ik doe een moord voor speklappen xD Hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura