24-06-2015

Review Collistar Firming Talasso Scrub

Een paar weken geleden kreeg ik een waardebon van de Douglas om een scrub sample op te halen. Iets gratis krijgen is natuurlijk altijd leuk en nieuwe producten uitproberen is toch altijd een beetje spannend!


Het eerste wat me opviel wat de hoeveelheid scrub die ze gaven. Dit zakje bevat 40 gram, daar kan ik zeker wel even mee scrubben!

Deze scrub heeft als basis zeezout. Ik vind dit persoonlijk veel fijner dan "gemalen pitjes", vaak is dit toch te grof voor mij. 

Ook zag ik meteen dat op de zoutscrub een laagje olie lag, altijd goed om te weten dat het niet een droge samenstelling is.

Collistar geeft aan dat de scrub rijk is aan omega 3 en 6, en de vitaminen A en E. Het zeezout heeft een ontgiftende werking op de huid en het kersenpit poeder helpt de huid glad te maken. Ook geven de kersen een verstevigend effect op de huid. Als laatste stimuleren de essentiële oliën uit grapefruit en bergamot de huid en bevorderen ze de werkzaamheid van de scrub.


De geur is heel licht zoet, maar niet overheersend. De kersengeur kan je goed herkennen, alleen ruikt het wel een beetje kunstmatig. De geur kan je het beste vergelijken met kersen uit blik, het ruikt ernaar maar het is nét ietsje anders.

Zodra je de scrub in je hand hebt, voel je meteen de zoutkristallen om dat de scrub erg grof blijkt te zijn. 

Tijdens het scubben van mijn benen merk ik meteen de scrub voor mij te grof is helaas. Ik moet heel erg voorzichtig zijn om mijn benen niet te irriteren. Ik heb het ook alleen bij mijn benen gelaten, hier heb ik de dikste huid namelijk.
Toen ik uit te douche stapte, waren mijn benen wel erg zacht door de olie en voelden ze verzorgd. Toch begonnen ze ook te branden (alsof er kleine wondjes zaten). Het zout bleek toch veel te grof te zijn voor mij helaas.

Voor mij was het duidelijk, dit is niet de scrub voor mij.


Toen begon Kelvin deze te gebruiken. En boven mijn verbazing, hij vond het een erg fijne scrub! Nou is zijn huid ook wat dikker en houdt hij van een stevige scrub-beurt, dus hij kan het wel hebben.
Wat niet aan te raden is, is deze scrub te gebruiken wanneer je een klein wondje hebt. Zout + wondje = branden en prikken.


Onze uiteindelijke conclusie is, dat dit een prima scrub is als je geen gevoelige of dunnere huid hebt. Hou je wel van een stevige scrub? Dan is dit misschien wel wat voor jou, want je huid is daarna net een baby billetje.


Hebben jullie ooit een scrub van Collistar gebruikt?

Tot de volgende keer!
Kelvin en Laura

9 opmerkingen:

  1. Deze sample heb ik ook en nu ben ik toch wel erg benieuwd om hem zelf te gebruiken! Misschien dat mijn vriend hem ook wel veel lekkerder vind als ik ^^"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me een heerlijk product, maar zo prijzig...
    Voor een scrub heb ik niet zoveel geld over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb de full size versie hiervan en ik zweer erbij. Leuk artikel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat ie te grof is voor je. Ik zweer erbij net als de butter en milk oil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Kelvin is ook zeker fan! Ik vind het ook heel jammer dat mijn huid zo "heftig" reageerde :(

      Verwijderen
  5. Ik hoor hier altijd zo veel fijne verhalen over! Leuk dat je zo veel product krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer dat de scrub niet zo goed bevalt. Het zou zo te lezen ook niet echt iets voor mij zijn, want heb een vrij gevoelige huid.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind Collistar één van de betere merken. Deze scrub ziet er goed uit, ik hou van een "stevige" scrub, eentje die je voelt.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura