15-01-2016

5 Tips tegen vermoeidheid

Bron

De laatste dagen ben ik ongelofelijk moe. Na ongeveer 13.00 uur begin ik al af te takelen en begin ik al te fantaseren over mijn warme bedje.
Daarom vandaag een paar tips tegen die lastige vermoeidheid!

 • Schrap suiker! Suiker kost hartstikke veel energie, energie die je lichaam natuurlijk weer voor andere dingen kan gebruiken. Probeer daarom zo veel mogelijk suiker te vermeiden als je energielevel wat minder is.
 • Beweeg! Van stilzitten word je nou eenmaal duf. Sta op (hoe moeilijk dat soms is) en ga iets doen. Doordat je beweegt stimuleer je je bloedstroom waardoor je hersenen ook meer zuurstof krijgen.
 • Frisse lucht. Ga een stukje wandelen of doe eens je boodschappen lopend. Ook hier beweeg je weer, en frisse lucht geeft je weer nieuwe energie. Probeer ook eens naar buiten te gaan als het licht is. Heb je een kantoorbaan? Drink je koffie dan eens buiten op een bankje. Zonlicht geeft je een extra boost.
 • Relax. Denk niet te veel na en stop met piekeren. Dit soort gedachten zijn killing als het gaat om je energielevel. Probeer zo positief mogelijk te denken en begin niet mer pieken over zaken die op dat moment toch niet opgelost kunnen worden. Relax...
 • Gezond eten. Gezond en vers eten geven je lichaam precies de vitaminen en mineralen die het nodig heeft. Een pizza in de oven gooien is natuurlijk makkelijk (en lekker), maar je lichaam heeft hier niet zo veel aan. Zodra je lichaam een tekort aan iets heeft, gaat het in de rust-modus om het dit ervaart als "tijden van nood". Je lichaam doet daarom rustig aan omdat het geen extra energie wilt verspillen "in deze zware tijden". Met andere woorden, vermoeidheid!

Hebben jullie vaak last van vermoeidheid? En wat is jouw beste manier om weer je batterij op te laden?


Tot de volgende keer!

Laura

11 opmerkingen:

 1. Handige tips! Ik ben zelf erg vaak moe, de grootste reden hiervoor is denk ik het piekeren haha. I need to relax!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je dit deelt, hopelijk helpt het jezelf ook enorm want vermoeidheid is echt niet fijn :( Bij mij is stress en piekeren ook een grote oorzaak van vermoeidheid, frisse lucht en oppeppende muziek helpen mij het meest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jIk ben al bezig met gezond eten en bewegen en ik probeer zo min mogelijk suiker te eten maar soms is het zo lastig haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dus niet de enige. Het is verschrikkelijk het is alsof de moeheid van december er nu pas uitkomt. Suiker is inderdaad een punt hier zou echt minder van moeten innemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bewegen is echt een dingetje waar ik aan moet werken vooral als je moe voelt want daar word je echt direct energieker van. Leuke foto trouwens met de hond <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne tips! Ik probeer zelf vooral om gezond te eten en daarnaast tijd te maken voor ontspanning. Met name een paar uur voor het slapen gaan probeer ik te ontspannen, zodat ik makkelijk inslaap kom. De volgende dag ben ik dan meestal wel fit of ik moet om een andere reden niet kunnen slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede tips! Een ijzertekort kan je ook heel moe van worden, en dat bleek ik dus te hebben. Denk ook aan de vitamientjes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hm, goede voornemen: toch maar eens wat vaker een rondje wandelen! Lekker even wat frisse lucht én beweging.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige tips zeg! Ik ben 's ochtends vaak wel erg vermoeid, misschien moet ik dan toch even de frisse lucht in...

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura