25-01-2016

Recept | Nasi met chinese kool en garnalen + zoet zure komkommer


Laura en ik houden beiden ongelooflijk veel van de Aziatische keuken. En als we een gerecht mogen uitkiezen wat we het vaakst mogen eten denk ik toch dat we bij Nasi uitkomen omdat je hier zo heerlijk veel kanten mee op kan. Vandaag dus een versie met Chinese kool en garnalen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Nasi
300 gram basmatirijst
¾ Chinese kool fijngesneden (tip! gebruik je keukenmachine)
½ grote rode lombok of 1 kleine
4 tenen knoflook
5 cm gember
6 bosuitjes
½ bosje peterselie
75 gram pinda's
20 garnalen (bij voorkeur gepeld en schoongemaakt, maar niet gekookt)
3 eetlepels ketjap
4 eieren

Zoet zure komkommer
1 eetlepel suiker
2 eetlepels heet water
4 eetlepels azijn
1 komkommer
½ grote rode lombok of 1 kleine


Om te beginnen zet je een pan water op het vuur om je rijst te koken. Op het moment dat het water kookt, gooi je je rijst erbij en kook je het volgens de verpakking. Zorg dat je hier al minimaal een uur van te voren mee begint! Als je rijst gaar is, zorg er dan voor dat je al een bakje klaar hebt staan met een eetlepel suiker en doe hier 2 eetlepel kokend water bij zodat de suiker oplost.

Giet je rijst af en laat deze droogstomen in de pan of in het vergiet en laat deze verder afkoelen. Nu kan je verder met de zoet zure komkommer. Voeg de azijn toe aan je suiker water en proef vooral of de verhoudingen goed zijn! Nu kan je er nog wat aan veranderen. Als de verhoudingen goed zijn kan je de peper en de komkommer fijn snijden en in het mengsel doen. Dit is het lekkerst als je het minimaal een uur laat trekken.

Voor de nasi is het handig om alles van te voren al klaar te hebben staan, dus zorg ervoor dat je je Chinese kool, knoflook, gember, bosui en rode peper al fijn hebt gesneden.
Als je rijst enigszins is afgekoeld kan je beginnen met het bakken van de Chinese kool en de rode peper. Als de Chinese kool begint te slinken kan de knolook erbij. Als je denkt dat de Chinese kool bijna gaar is, gewoon proeven, kunnen de garnalen erbij. Zodra deze hun mooie roze oranje kleur krijgen kan de rijst erbij. Hussel dit goed door elkaar en voeg de ketjap en de pinda's toe!

Hak de peterselie alvast fijn en meng dit met de bosui. Zorg ervoor dat je een pannetje op het vuur hebt staan om de eitjes te bakken. Zodra je begint met de eitjes kan je de helft van de bosui en peterselie door de nasi doen. De rest bewaar je om er overheen te strooien. Als je eitjes klaar zijn kan je lekker opscheppen. Vergeet vooral je komkommer niet want dit is echt fantastisch lekker bij de nasi.

Eet smakelijk!

Kelvin en Laura

12 opmerkingen:

 1. Mmm jaa ik hou ook heel erg van nasi <3 vooral met zo'n spiegeleitje erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoet zure kommer is liefde! Heerlijk recept :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeg wanneer houden jullie eens een aan tafel actie? Haha, ik eet graag mee. (hoest met de short story?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cindy de short story komt er aan ;) Ik was de laatste tijd best druk bezig en vond niet de juiste stemming om het verhaal verder te schrijven. Ik wil deze week weer echt verder schrijven, want ik mis het wel...

   Verwijderen
 4. Ziet er zeker goed uit! Ook wel mijn soort keuken dit :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit, wij eten hier thuis ook graag nasi maar niet iedereen houdt van garnalen :o Mijn oog valt wel meteen op die zoetzure komkommer, daar ben ik echt gek op ! Deze versie eens een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura