06-01-2016

Wat wil ik bereiken?


Het leven, ik denk er vaak over na. Gisteren was ik bij de begrafenis van de oma van mijn beste vriendin. Op zulk soort momenten ga ik toch weer meer over mijn eigen leven nadenken, en over wat ik eigenlijk nog wil doen en bereiken.

Voordat je het weet ben je oud en heb je niet meer de mogelijkheid om bepaalde dingen te doen. Sommige dingen zijn nu nog eenmaal niet mogelijk (mede wegens geld, studenten zijn.... je kent het wel).
Maar wat wil ik nou écht bereiken?

Iets betekenen in het onderzoek
Zoals jullie misschien weten ben ik in mijn laatste jaar van de master Biomedical Sciences. Mijn huidige stage is gericht op kankeronderzoek. Tot nu toe hebben we hoopvolle resultaten om het mysterie rondom kanker een beetje op te lossen.
Ik loop later nog iets te kunnen betekenen op dit gebied. Ik verwacht niet dat ik een geneesmiddel kan/ga vinden, maar een puzzelstukje van het grote geheel is al erg mooi.

Reizen
Dit is voor mij een van de belangrijkste dingen die ik wil doen, reizen. De wereld zien! De wereld is zo mooi en zo groot. Het zou toch zonde zijn om dat niet met je eigen ogen te zien. Ik heb het geluk gehad dat ik al naar Egypte en Thailand ben geweest, en het smaakte naar meer.
Hopelijk kan ik een baan vinden nadat ik afgestudeerd ben, zodat we langzaam voor een mooi reisje kunnen gaan sparen.

Familie
Een van de dingen waar ik wel over droom, is een eigen familie hebben. Natuurlijk heb ik Kelvin en de katten, maar je gaat toch verder dromen. Maar wat ik vooral belangrijk vind, is mijn huidige familie. Mijn opa en oma, mam en pap.... Wat ik wil bereiken is later geen spijt krijgen dat ik niet vaak genoeg langs ben geweest. Altijd als ik naar mijn ouders ga, ga ik ook even langs bij opa en oma (ze wonen naast mijn ouders). Ik vind het altijd zo fijn hun weer te zien en even bij te kletsen!

Vergeven en vergeten
Ik geef toe, ik blijf veel te lang met wrok rondlopen. Iets vergeten doe ik niet en kan soms jaren met iets rondlopen wat mij dwars zit. Eigenlijk is dit natuurlijk belachelijk, want ik heb er alleen mezelf mee. Dit is iets wat ik echt voor mezelf wil bereiken, loslaten.


Denk jij wel eens over zulke dingen na?

Tot de volgende keer!

Laura

13 opmerkingen:

 1. Ik snap dat je hierover na denkt dat doe ik ook. Het is erg belangrijk om doelen te stellen voor jezelf want de tijd gaat zo snel voorbij, ik merk dat zeker sinds ik moeder ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door mijn ziekte ga je anders over het leven denken en handelen. Veel mensen leven voor ,,later,,. Zo zonde! Je leeft nu, haal eruit wat erin zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De wereld zien! Dat vind ik een hele mooie uitspraak!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen mijn oma overleed heb ik ook een tijdje over dit soort dingen nagedacht en af en toe doe ik dat nog steeds :) Nu we nog jong zijn is het zo belangrijk om te genieten van alles wat we kunnen doen :) je zit nog nergens aan vast en daar moeten we echt gebruik van maken! Veel bij familie langsgaan is iets dat ik in februari weer wil gaan oppakken als ik in Haarlem woon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het denken erover is meer piekeren bij mij. Het is later dan je denkt en wat je wil moet je op school al kiezen, dat is een zware keuze. Nu ben ik 30+ en eerlijk gezegd weet ik helemaal niet wat ik later wil worden of zijn. Belangrijk is wel elke dag te genieten van wat je hebt en bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk hier heel vaak over na. En weet je wat ik nu onlangs beseft heb? Het enige dat ik eigenlijk ECHT wil is gewoon simpelweg gelukkig zijn. En dat de mensen waarvan ik hou dat ook zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Naarmate je ouder wordt, ga je denk ik vaker over dit soort dingen nadenken. Vooral omdat je steeds meer te maken krijgt met ziektes, de dood en scheidingen om je heen. Tenminste dat merk ik bij mezelf heel erg. Dat zijn wel momenten waarop je beseft dat je wat moois moet maken van het leven en hoe belangrijk de mensen om je heen zijn.
  Het 1e punt vind ik misschien nog wel de mooiste overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk hier ook wel eens over na. Voor mij is het vooral belangrijk dat degenen waar ik van hou en ik gelukkig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke studie volg je, lijkt me heel interessant en mooi om bij te dragen aan kanker onderzoek.  Wat een leuke studie volg je, heel mooi om bij te kunnen dragen aan onderzoek naar kanker. Gelukkig nieuwjaar nog!
  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het nog steeds super interessant dat je onderzoek doet naar kanker. Ik hoop dat je nog wat kunt gaan betekenen in het onderzoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie woorden. Ik wist helemaal niet dat je onderzoek doet in kanker, super tof! Daar ga je zeker heel wat patiënten blij mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie doelen, vooral dat stukje over je familie. Heel erg lief, en ook iets waar ik aan moet blijven denken. Ik sla vaak genoeg verjaardagen over, maar voor familie moet je eigenlijk wel tijd maken. x

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura