23-01-2016

Recept | Gevulde eieren


Jullie hebben de afgelopen weken al een aantal lekkere hapjes voorbij zien komen en dit zal voorlopig de laatste zijn. Eigenlijk is het voor ons beide een enorm jeugdsentiment. Gevulde eitjes, super lekker, super simpel maar bovenal heel erg leuk om te maken!


Wat heb je nodig voor 12 gevulde eitjes?

7 eieren hardgekookt
2 eetlepels mayonaise (griekse yoghurt kan ook)
2 eetlepels ketchup
½ eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel chilipoeder
Zout en peper naar smaak

De eieren moeten echt hardgekookt zijn, dus kook ze in ieder geval 8 minuten als je ze vanaf koud water hebt opstaan en 10 minuten als je de eieren in het water legt als het kookt. Zorg ervoor dat je de eieren eerst laat afkoelen voordat je verder gaat.


Begin met het doormidden snijden van de eitjes, je hebt er 1 te veel gekookt dus wees niet bang als er eentje breekt. Als je alle eitjes doormidden hebt gesneden ga je de eidooiers in een bak (of keukenmachine) doen en een heel klein stukje van de onderkant van het eiwit afsnijden, zodat de eitjes mooi blijven staan. Mocht er eentje kapot gaan, nogmaals je hebt een eitje extra! Dat ene eitje extra gaat ook de bak in, of als niet al je eitjes het gered hebben hetgeen wat is overgebleven van de kapotte.
Meng alles met een vork samen met de mayo, de ketchup en de kruiden. Voeg, als je dit lekker vindt, een bosje bieslook toe.


Proef nu je vulling voor de eitjes en breng waar nodig op smaak met peper en zout. Vul een spuitzak om de eitjes te vullen of doe het voorzichtig met een paar theelepels. Mocht je vulling overhouden kan je dit altijd nog lekker op brood of toast eten als eiersalade.

Welk hapje is voor jullie echt jeugdsentiment?

Eet smakelijk!

Kelvin en Laura

5 opmerkingen:

  1. Ik vind dit zo lekker om te maken! Met oud en nieuw heb ik ook een tijdje in de keuken gestaan om dit te kunnen maken. Er gaat niets boven een gevulde ei als hapje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gevulde eieren zijn echt heeeerlijk! Ik maak het altijd op verjaardagen! -x-

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben echt dol op gevulde eieren!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura