20-01-2016

Recept | Biefstuk met pittige boontjes.Pfoe, zucht, kerm. Allemachtig wat was het maken van deze foto een hel! Laura was een paar dagen naar haar ouders en ik eet dan altijd vrij laat waardoor het enorm donker was. Ik heb deze foto gemaakt met de camera in de ene en de fotolamp in de andere hand. En toch heeft Laura de foto nog moeten bewerken. Maargoed, de smaak was er zeker niet minder om. Als we het geld zouden hebben zouden we dit wat mij betreft veeeeeeel vaker eten.


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 groot blik sperziebonen
400 tot 600 gram bakaardappeltjes of krieltjes
400 gram biefstuk
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 eetlepel sambal
paprikapoeder
chilipoeder
zout en peper

Zoals je ziet valt de boodschappenlijst eigenlijk heel erg mee. Want zeg nou zelf, uien knoflook en kruiden als paprika en chili heb je vaak wel al in huis.

Om te beginnen snipper je de sjalot en knoflook erg fijn. Gooi dit alvast in een pan met een scheut olie en fruit op het allerlaagste vuur aan. Zet nu een grote koekenpan op het vuur voor de aardappeltjes en begin met bakken, dit heeft in mijn ogen namelijk toch vaak zo'n 20 minuten nodig tot ze lekker krokant zijn. Vergeet je aardappeltjes natuurlijk niet te kruiden met paprika en chili. Als je ui en knoflook mooi glazig en zacht zijn voeg je de afgegoten boontjes toe en bak je deze mee op middelhoog vuur. Zet rond de zelfde tijd ook een koekenpan op hoog vuur voor je biefstuk.

Kruid je biefstuk van te voren met een beetje zout aan beide kanten. Leg de biefstuk in de pan met een klein beetje olie en laat hem binnen 2 minuten aan alle kanten, ook de zijkanten, dichtschroeien. Zet nu het vuur op middelhoog en laat hem aan beide kanten nog 2 à 3 minuten bakken voor een mooi medium-rare biefstukje. Belangrijk is wel dat je hem direct na het bakken nogmaals kruid met zout en inpakt in aluminiumfolie totdat je gaat eten. Want in de tussentijd bakken je aardappels en je boontjes natuurlijk ook gewoon door.

Als je op het punt komt waar je aardappels en boontjes eigenlijk goed zijn voeg je de eetlepel sambal toe aan de boontjes en bak je deze nog een kleine 2 minuten mee. Super makkelijk toch?!

Ik vind het zelf altijd erg mooi voor de foto om mijn biefstuk aan te snijden zodat jullie kunnen zien hoe hij gegaard is. Maar het is natuurlijk beter om hem pas aan tafels aan te snijden zodat alle vleessappen behouden blijven!

Eet smakelijk!

Kelvin

11 opmerkingen:

 1. Yummie, heerlijk! Ziet er onwijs goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, het water loopt mij uit de mond haha! Ik ben helemaal gek op een biefstuk en krieltjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou al is je foto een groter project geworden dan het koken zelf. Heb toch verrekte zin mijn tanden in die biefstuk te zetten! Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm lekker, zo'n boontjes maakte ons moeke vroeger ook dikwijls.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit! De boontjes lijken me erg lekker. :D Mag ik een keer bij jullie aanschuiven? ^^ haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn moeder deed vroeger ook wel eens sambal en kruiden door de boontjes heen en soms voegde ze daar ook nog andere groente aan toe. Dat maakt je groente ineens zo intens van smaak! Foto's maken als het al wat donkerder is vind ik ook altijd maar een gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh die boontjes, lijkt me erg lekker! Ik denk dat ik dit eens ga proberen. Ik denk dat ik het vriendje hier wel blij mee kan maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt goed, de biefstuk ligt al in de koelkast. Morgen probeer ik dit recept.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er lekker uit!

  Liefs Madelon
  justcrazygirlx.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura