13-01-2016

Ik wist nooit dat de blog-wereld zo groot is

Bron
Bloggen, wij doen het nu al meer dan een jaar. Sinds 2010 ben ik begonnen met het volgen van blogs, maar ik stond er nooit bij stil dat het een hele eigen wereld is!

Rond 2010 ben ik begonnen de grote beauty blogs te volgen zoals Vera, Mascha en Teske. Voor mij waren dit gewoon "de blogs". Wist ik veel dat er nog veel meer waren, ik had hier nooit bij stil gestaan.

Elke dag genoot ik weer van hun video's en artikelen en begon ik zelf ook meer te experimenteren met make-up. Stiekem droomde ik er van om ook zulke video's en artikelen te maken. Waarom ik dat toen niet heb gedaan? Ik heb er eigenlijk nooit bij nagedacht dat het mogelijk was.

Op de een of andere manier begon ik te merken dat er ook andere blogs waren. Vooral door op reacties te klikken kwam ik bij hun terecht. Hartstikke leuk om andere soort artikelen te lezen, want niet iedereen blogt natuurlijk over beauty.

En toen een jaar geleden besloten we onze eigen blog te maken. Ik wist dat "Blogger" bestond en we hadden gewoon zin om ons eens uit te leven op het WWW. Als het niet zou werken, zouden we het snel genoeg merken. Binnen een paar klikken hadden we ons eigen plekje gemaakt.

Je probeert toch wat kijkers te krijgen, dus besloot ik op andere blogs te reageren in de hoop dat ze een kijkje bij ons zouden nemen. En Damn, wat vond ik veel blogs! Niet te tellen gewoon! Vooral toen ik merkte dat er facebook groepen waren, ging een wereld voor me open.

Ik had nooit verwacht dat er zo ongelofelijk veel blogs waren. Steeds vaker merk ik dat kennissen ook een blog hebben, super grappig! Zelfs twee vriendinnen blijken een blog te hebben, maar eentje daarvan durft er bijna niet over te praten. Ik ben juist hartstikke trots dat ik een plekje op het internet bemachtigd heb, en ik vind dat iedereen zich zo mag voelen.


Wat ik vooral leuk vind, is het contact met andere bloggers. Ik zit nu in een hele leuke whatsapp groep met fantastische bloggers, waardoor het bloggen opeens heel persoonlijk wordt.
Heeft het bloggen mij veranderd? Ja ik denk het wel. Ik ben veel zekerder geworden over mijn schrijfstijl en ik vind het helemaal niet erg als ik mijn gezicht eens online zet (Kelvin begint alleen wel altijd te lachen omdat ik blijkbaar de meest gekke gezichten trek om leuk op de foto te staan).


Lieve blog-wereld, dankjewel dat ik deel van jullie uitmaak!


Check ook zeker even de bloggers van mijn super leuke whatsapp groep!
Natasja - Another Chapter
Dalinka - Placefuly
Jinn - Beaujinfulday
Sanne - Piixel
Dinja - DinjaDonut
Eva - My Merry Morning

Hoe ben jij in de blog-wereld beland?


Tot de volgende keer!

Laura

16 opmerkingen:

 1. Wat lief dat je onze blogs gespamt hebt Laura ^^
  En jaa ik ben ook nog steeds onder de indruk van hoe groot de blogger wereld is. Ik begon rond 2009 met het zelf blogger en lezen van andere blogs. Ik volgde toen nog uitsluitend Japanse fashion blogs. Echt voor elk onderwerp dat je je kan bedenken bestaan er blogs.
  Vroeger schaamde ik mij wel een beetje voor het bloggen maar nu is het zo normaal dat ik er open met iedereen over praat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, de blogwereld is echt immens! Ik vind ook het contact en de interactie met andere verwante blogzielen heel leuk. Ik heb dankzij het bloggen al een paar echt goeie vrienden gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar! Ik wist niks van planeet blog totdat ik zelf ging bloggen, ik volgde geen enkele blog hiervoor. Toen kwamen inderdaad net zoals bij jou de grote blogs en nu is het veel meer dan alleen bloggen.

  Leuk zo een whatsapp groepje, ik "ken" alleen Natasja van Another Chapter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken precies jouw verhaal! Bij mij begon het namelijk precies hetzelfde. Ik kijk ook op van hoe groot het bloggers wereldje is. Dit wist ik echt niet toen ik volg jaar begon met bloggen! Leuk hè zo'n whatsapp groep? Ik zit ook in zo'n groep. Gezellig en onwijs leuk om andere bloggers te leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen hoe jij in het blogwereldje bent gestapt! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het van mezelf niet eens meer weet.
  En super lief dat je onze blogs vermeld ^_^ :3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat tof om te lezen hoe jij in het blogwereldje bent beland. Lijkt me heel erg leuk zo'n whatsapp groep, want met je vrienden kun je niet praten over bepaalde dingen die je tegenkomt bij het bloggen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super lieve post :D Dankje voor het linken ^^ Ik heb precies hetzelfde dat ik die paar grootte volgde maar geen idee had dat je het ook zelf kon maken. Geen idee hoe ik precies ben begonnen, heb gewoon op een dag een blogger account gemaakt en ben daar begonnen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch nog eventjes vlug tijd gehad!! Super lieve en mooie post Laura! Leuk om te lezen zo, ik wist eerlijk gezegd nog helemaal noppesss van het blogwereldje, en ben begonnen met bloggen puur door mijn liefde voor schrijven :'D Pas toen ik aan het bloggen was werd ik steeds bekender met andere blogs ^^ Ben ook super blij met het whatsapp groepje <3 Echt gezellig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi artikel Laura! En bedankt voor de link! Ik vind het enorm leuk om in de whatsappgroep te zitten en jullie beter te leren kennen.
  Ik ben ook begonnen met het volgen van grote bloggers. Ik wist wel dat er kleinere waren, maat die vond ik toen minder interessant denk ik. Ik had een vast aantal blog die ik volgde en dat vond ik genoeg. Op een gegeven moment veranderde mijn interesses een beetje en leerde ik andere blogs kennen en kwam ik erachter hoe groot dit wereldje eigenlijk is. Sinds ik zelf een blog heb, merk ik dat het het bloggerswereldje nóg groter is. Elke keer kom ik weer nieuwe blogs tegen. Heel leuk, maar ook heel tijdrovend haha. Er zijn zoveel mooie blogs die ik wil volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind vooral dat de blogwereld echt meer Nederlanders zijn.
  Ik zelf ben een Belg en ik heb al gezien dat der niet echt veel België zijn hier op de blogwereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De blogwereld is inderdaad ontzettend groot. Soms denk ik dat ik er al heel veel ken, maar volgens mij valt dat vies tegen...
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel herkenbaar! Ik keek eerst ook alleen naar Misslipgloss en Beautylab. Totdat ik zelf met een blog begon! Een grote maar heel leuke wereld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat jullie een whatsapp groepje hebben! GEzellig is dat! En de blogwereld is inderdaad bizar groot

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een leuk artikel! ik zelf ook door mascha teske en vera! ik denk bijna iedereen wel die in beauty geïnteresseerd was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk geschreven! Ik blog zelf inmiddels bijna 14 jaar en eigenlijk bezocht ik tot een jaar of zes geleden nooit andere blogs. Ik ben begonnen met andere blogs te volgen doordat ik beter wilde leren hoe ik me kon opmaken (ik ben slechtziend en ik maakte me eerst nooit op omdat ik dacht dat ik dat niet kon) en gaandeweg ontdek je er dan steeds meer. Ondanks dat ik dus al heel lang blog, heb ik niet zo heel veel contact met andere bloggers. Misschien omdat de meesten jonge meiden zijn en ik dus al een stukje ouder ben.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura