11-12-2015

Homemade Lemon Curd


Lemon curd, een veelzijdig lekkernij dat je in oneindig veel gerechten kan gebruiken zoals toetjes. Het is hartstikke makkelijk te maken, en ook nog eens lekker budget. Hoe leuk is het om zo'n potje eigengemaakte Lemon Curd cadeau te doen met kerst?


Wat heb je nodig?
Sap van 2 citroenen (limoenen gaan ook, 2 limoenen voor 1 citroen)
125 gram ongezouten roomboter
200 gram suiker
2 eieren


Zet allereerst een pan op laag vuur met een laagje water erin. Zet hier op een kom die hitte bestendig is. Zorg er voor dat de kom het water in de pan niet aanraakt.
Rasp de citroenen en pers ze uit.
Doe de boter, suiker en citroenrasp in de kom en roer totdat de boter gesmolten is. Wanneer de boter gesmolten is, kan je het citroensap toevoegen.Klop ondertussen de eieren los. Haal de kom van het vuur en laat deze een beetje afkoelen. Voeg al roerend de eieren bij het mengsel. Je snapt natuurlijk dat het mengsel niet enorm heet kan zijn, anders krijg je gebakken eieren.


Blijf goed roeren en zet de kom weer terug op de pan met water. Door de hitte zullen de eieren garen en het mengsel zal langzaam dikker worden. Dit duurt ongeveer een kwartier.
Roer goed totdat de gewenste dikte bereikt is.


Haal de kom van het vuur en zeef je lemon curd om de citroenrasp eruit te halen. Je kan je homemade lemon curd nu in een schoon potje bewaren. Zet de lemon curd in de koelkast weg, hier zal deze nog verder opstijven.
In de koelkast zal de lemon curd ongeveer 2-3 weken houdbaar blijven.

Tip! Je kan ook een deel invriezen.


De lemon curd kan je echt bijna overal in gebruiken. Erg lekker is het door de yoghurt, maar mijn tante heeft zelf een lepeltje in een cocktail gedaan. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad een heel makkelijk recept. Ik weet alleen niet waar ik het voor zou moeten gebruiken is niet iets wat ik gebruik namelijk ;-) Maar het lijkt me wel lekker ben gek op citroen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk bij gebak, dit recept! En gelukkig niet zo moeilijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er lekker uit! en helemaal niet veel voor nodig:o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh lijkt me lekker, had geen idee hoe je dit precies maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is voor het eerst dat ik ervan hoor. Wist niet wat het was maar wel lekker zo te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh dit ziet er ontzettend lekker uit. Ik vind citroen heel lekker. In een kom vol vette Griekse yoghurt is dit volgens mij heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh lemon <3 Ziet er heel lekker uit, ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit heb gehad. Wel ooit eens van gehoord :o

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura