23-12-2015

Short Story | De vuurtoren - Deel 4


Het is weer woensdag, dus het volgende deel van de short story is hier! Heb je de vorige delen nog niet gelezen? Lees ze dan hier:
Deel 1
Deel 2
Deel 3Voorzichtig volgde ik de oude vrouw de trap naar beneden. Met elke stap merkte ik dat de luchtvochtigheid erger werd en de wanden voelden klam aan. Na een lange tocht naar beneden zag ik een verlichte ruimte, een ruimte met zeker wel 50 toortsen om te verlichten. Op het eerste gezicht leek hier niks speciaals te zijn. Aan het begin bleef de oude vrouw staan en gebaarde met haar toorts dat ik verder zelf moest lopen. Mijn hart begon te kloppen, ik moest iets belangrijks vinden in deze mysterieuze kamer. De oude vrouw heeft me niet voor niks hier naartoe gebracht. Ik liep verder en zag een klein meertje in het midden van de ruimte. Vastbesloten liep ik er naartoe en zag dat er vergeet-mij-nietjes aan de oever groeiden. Ik vond het apart dat er in deze duisternis bloemen konden groeien, maar ik gunde me er geen tijd voor om over na te denken. Ik viel op mijn knieën neer en begon van het glasheldere water te drinken. Het water voelde verfrissend en gaf mij een rustgevend gevoel. Steeds gulziger begon ik te drinken, het voelde alsof ik het hele meertje wilde leegdrinken. Ik begon niet alleen meer met mijn handen te drinken, maar stortte mijn hele gezicht in het water. Drinken, ik moest gewoon blijven drinken. Met al mijn kracht rukte ik mijn gezicht uit het water, snakkend naar adem. Ik viel op de koude grond en bleef als een vis op het droge naar lucht happen. De ruimte begon om mij heen te draaien en werd steeds donkerder.

Het gras voelde zacht onder mijn voeten en de zon verwarmde mijn huid op deze warme lentedag. Ons prachtige huis dat we een paar jaar gelden samen hadden gekocht zag er zoals altijd piekfijn uit. Ik liep bij ons de veranda op maar bemerkte opeens een onbekende auto bij ons op het pad. Deze bordeauxrode auto had ik nog niet eerder gezien, had Christopher een afspraak? Toch voelde het raar, alsof er iets niet klopte. Toen ik eenmaal door het raam keek, leek mijn hart als een steen te vallen. Daar stond hij dan, mijn lieve Christopher. Zijn prachtige lichaam was ontbloot en was gebogen over een blonde dame. Hun lichamen bewogen ritmisch, haar blonde haar wiegde door de lucht. Ademen leek onmogelijk, geluidloze tranen stroomden mijn wangen naar beneden. Het was de dag van mijn 34e verjaardag, de slingers waren al opgehangen.

Lucht, alsof ik voor het eerst ademde. Kuchend werd ik wakker op de koude en natte vloer van de mysterieuze ruimte. Tranen van woede drupten op de vloer. Wie was die vrouw en waarom had ze Christopher verleid? Ik keek de oude vrouw smekend aan, vragend wat dit voor droom geweest is. Haar ogen stonden triest en een liefelijke glimlach vormde zich om haar mond. “Mijn kind, zie je het dan echt niet? Jij bent niet langer de ware voor hem. Jaren is dit al bezig en ik probeer je ook al zo lang te bereiken. Het spijt me dat je deze pijn moet verdragen.” Ik wilde wegrennen, dit kon toch niet? Mijn lieve Christopher… Mijn Christopher…. Christopher… Godverdomme dit ga je toch niet menen? Gore klootzak, hoe kan hij mij dit aandoen?


To be continued....

7 opmerkingen:

 1. Yikes, heavy. Het wordt precies elke keer aangrijpender, ik word echt meegesleept in je verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merkte net dat ik deel 3 nog niet had gelezen dus dat heb ik net ook even snel gedaan ;) Ik vind het geen slecht stuk hoor Laura :) Het heeft juist een twist en dat is leuk. Ik vraag me alleen wel af waarom die oude vrouw op dat eiland haar moet duidelijk maken dat haar man vreemd gaat en dat ze niet de ware voor hem is :P Maar misschien wordt dat later nog duidelijk~

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :D Ik vind het altijd zo spannend hoe jullie de stukken vinden!

   Verwijderen
 3. Ahh ik heb nu zoveel vragen dat ik het liefst meteen het volgende deel wil lezen haha! Het meest vraag ik mij nog wel af wat die oude vrouw van plan is en waarom ze daarvoor moet laten zien dat Christopher vreemd gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poeh erin gezogen gewoon. Als boekenwurm heb ik al veel gelezen maar hoop echt dat je verdergaat en er een long story van maakt zodat je dit kunt uitgeven. Lekker lang stuk dit keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven en spannend zeg, ga de andere delen ook even lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel spannend! Wat kan je dit goed. :D

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura