25-12-2015

Kerstspecial: Wilde paddenstoelen risotto


Het is met kerst altijd even zoeken naar wat je nu precies gaat eten/serveren. Gelukkig hoeven wij dit jaar niet echt voor gasten te koken maar zijn we vooral bij ouders te gast. Dat scheelt ons alvast heel wat kopzorgen, maar als we dan toch hadden moeten koken had deze wilde paddenstoelen risotto sowieso op het menu gestaan!


Wat heb je nodig voor 3-4 personen:

250 gram risottorijst
3 bouillonblokjes
2 liter water
2 sjalotten
1 glas droge witte wijn
1/2 winterwortel
10 stukjes gedroogd eekhoorntjesbrood
200 gram paddenstoelen-mix
roomboter
180 gram parmezaan

Om te beginnen snipper je de sjalot en de wortel fijn en fruit je dit aan in een grote (soep)pan. Uiteraard staat je pannetje met bouillon al op laag vuur! Het fruiten van je wortel en sjalot duurt 3-5 minuten totdat je sjalotjes zacht zijn geworden. Hierna voeg je de risotto rijst toe, deze fruit je ook nog even 3 minuten mee. Als dit klaar is blus je het af met een glas witte wijn. Ook al lust je geen droge witte wijn, gebruik dit alsjeblieft wel want een zoete risotto is het laatste wat je wilt. Roer de rijst door totdat de wijn is opgenomen, vanaf nu kan je dit proces blijven herhalen met de bouillon totdat de rijst gaar is.

Je hebt onder het roeren wel ruim de tijd om je kaas te raspen en je paddenstoelen te snijden/scheuren. Zorg er in ieder geval voor dat je eekhoorntjesbrood geweekt is in bouillon, doe dit wel in een apart schaaltje, er wil nog wel eens wat zand in zitten! Als dit geweekt is, kan je het fijnsnijden en door de risotto doen.


Als je risotto dan gaar is, voeg je alle parmezaan en een paar goede klonten boter toe en roer je dit door. Hierna dek je het af en laat je het zo'n 10 minuten staan. Tijd zat om je paddenstoelen lekker op hoog vuur goed aan te bakken in wat olijfolie, uiteraard wel even kruiden met peper en zout!

Wij hebben bij de risotto nog spek en kipfilethaasjes gegeten, maar deze kan je uiteraard weglaten. Let er dan wel op dat je waarschijnlijk het dubbele aan paddenstoelen nodig hebt om deze te vervangen!


Eet smakelijk en hele fijne kerstdagen!

Kelvin & Laura

3 opmerkingen:

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura