04-12-2015

Wat te doen met een miljoen?!


Iedereen droomt er wel eens over, en ik ben dan ook absoluut geen uitzondering, het winnen van een loterij! Hoe mooi zou dat zijn, geen geldzorgen meer, kunnen doen wat je wilt, niet meer hoeven werken en andere mensen helpen! Vandaag vertel ik jullie wat ik zou doen met (meer dan) een miljoen.

Ik moet wel heel eerlijk toegeven dat ik hier wel meer dan eens van droom. Dit komt voornamelijk vanwege het feit dat Laura en ik aan het eind van de maand toch wel krap zitten. Ook al hebben we gezamenlijk best wat te besteden, de vaste kosten zijn ook niet bepaald laag. Denk aan de huur, zorgverzekering, abonnement voor de telefoon, collegegeld en dan nog de standaard boodschapjes. Ik zal hier absoluut niet gaan vertellen dat wij het slecht hebben want dat is echt niet het geval. Sterker nog ik denk dat Laura en ik soms een beetje boven onze stand leven, maar we zijn nu eenmaal levensgenieters. Dat flesje wijn en die lekkere hapjes 's avonds hebben we niet nodig, maar het is gewoon zo lekker!


Nu dan maar even goed na denken wat ik allemaal met een miljoen zou doen. Ik denk dat iedereen wel een beetje de standaard antwoorden heeft zoals een mooie auto kopen, leuk huisje, goede vakantie en misschien zelfs wat doneren aan een goed doel.
Ik ben dan wel weer iets anders. Ik geef niet enorm veel om auto's, begrijp me niet verkeerd ik ga ook watertanden als het nieuwe model Porsche langsrijdt. Ik ben alleen wel zo praktisch ingesteld dat ik ook genoegen neem met een tweedehands auto die me, enigzins zuinig, van A naar B brengt. Ik denk dus dat ik een leuke tweedehands zou uitzoeken.

Naast die leuke bolide voor mij zal ik niet enorm veel wensen hebben. Ja iets groter wonen zou fijn zijn, maar als we het hier opgeruimd hebben is het prima wonen. Alleen de badkamer is wat minder fijn. Dus uiteindelijk denk ik dat we wel ons eigen plekje willen hebben. Maar dat hoeft van mij nu niet meteen een villa met 500 slaapkamers en minstens 350 badkamers te zijn. Ik snap dat ook nooit zo goed, je gebruikt de helft van de kamers niet eens dus waarom zou je dan zo groot gaan wonen? En en wc is om je behoefte te doen, je hoeft er niet met 30 man te kunnen dansen toch?! Een normale gezinswoning is voor ons meer dan ruim voldoende.

Wat ik wel hoog op het lijstje heb staan is om eens lekker lang en ver op vakantie te gaan met Laura. Sinds wij samen zijn, zijn we nog niet op vakantie geweest. We zijn momenteel wel aan het kijken, maar om eerlijk te zijn zitten we nog een beetje met de aanslagen van afgelopen tijd in het hoofd en wij gaan dan net iets minder relaxed in een vliegtuig zitten. Dat neemt niet weg dat Laura en ik beide nog een redelijke reislijst hebben en met een mooie geldprijs zou dit werkelijkheid kunnen worden.

En ik denk dat ik als laatste puntje een heel praktisch iets heb. Mijn studieschuld afbetalen. Ik ben nu al sinds februari 2012 student en zit pas in mijn 2e leerjaar. Iets met goede keuzes maken enzo. Aangezien dit mijn derde studie is loopt de schuld ook gestaag mee, dus dat zou erg lekker zijn om die af te kunnen lossen.

Wat zouden jullie doen met een miljoen, of gewoon enorm veel poen?

Tot de volgende keer!

Kelvin

8 opmerkingen:

 1. Eigenlijk best verstandige dingen. Als je het echt krijgt is het toch wat lastig een keue te maken. Even een reisje om ertussenuit te zijn zou ik zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou denk ik echt een goeie miljonair zijn, haha :-) Ik zou ehct genieeeeeeeten! Veel reizen, een mooi huis zetten, de wereld zien, yep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke topic. Ja ik denk echt dat ik gewoon helemaal niet weet wat ik met zoveel geld zo moeten beginnen. Moeilijk! Mensen helpen, problemen oplossen is toch wel het eerste waar ik aan denk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om hier over na te denken! Dat doe ik stiekem ook best vaak haha. Mijn studieschuld afbetalen zou ik ook zeker doen en Jeff en ik zijn ook nog nooit samen op vakantie geweest dus dat zou ik ook wel heel graag willen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met een miljoen zou ik naar een land gaan waar de goede medicijnen voor mijn aandoening HS (In Nederland alleen medicatie die onderdrukken maar niet genezen) wel al goedgekeurd zijn. Ik zou daar een kuur doen, beter worden, thuiskomen en eindelijk weer als een normaal mens gaan werken en leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij zou reizen echt bovenaan staan! En ja, studieschuld :') Ook een goeie haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om over te dagdromen. Ik zou gewoon blijven werken en bloggen, maar tussendoor heel vaak op reis gaan, lange weekenden weg en vooral heel erg genieten van het leven door veel uit eten te gaan enzo. En delen, met de mensen die ik liefheb. Want geven is uiteindelijk veel leuker dan krijgen

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura