17-12-2015

Leuk Kerstcadeau: een fotoprint van photogifts.nl


Wij hebben laatst een fotoprint op dibond besteld bij Photogifts.nl. Zoals jullie wellicht wel weten zijn wij echt enorme fotofreaks. We houden beide enorm van fotograferen en vinden het dan ook erg belangrijk om in huis foto's te hebben. Nu heb ik laatst een hele fotomuur geïnstalleerd thuis. Hier hangen alle foto's die voor ons belangrijk zijn op het gebied van vrienden en elkaar. Lekker ongeorganiseerd foto's op je muur knallen zegmaar.

Nu was voor ons eigenlijk wel heel snel bekend welke foto we wilde laten afdrukken, alleen wilde we wel nog even weten welke afmetingen we mochten gebruiken. Ja ik schrijf mochten gebruiken want Photogifts benaderde ons om een leuke review te schrijven. Hoe gaaf is dat?! Uiteindelijk bleek dat wij een fotoprint van 60*40 konden kiezen, toen besloten we het op dibond af te laten drukken.

Dibond is een kunststofplaat van 3 millimeter dik met een witte toplaag waar de foto direct op wordt afgedrukt. Eigenlijk kan je het het best vergelijken met gewoon een enorme foto die op kunststof is geplakt. Een groot voordeel van het dibond is, hier kwamen we pas achter toen hij binnen was, dat er niet de gewoonlijke glans van een foto op zit. Dit betekent dus dat als de zon erop schijnt dat je de foto nog steeds goed kan zien!


Op de foto hierboven kan je precies zijn wat ik bedoel. Normaal heb je altijd een glanzende toplaag bij een foto, dit heb je bij dibond absoluut niet!

Wat betreft levering en verzending ging alles enorm snel we hadden het product binnen de twee werkdagen binnen. En het was me een partij ingepakt, niet normaal man. Ik zou bijna zeggen overdreven, maar dat zou niet helemaal dekken wat ik bedoel. De print was in schuimpapier verpakt met daaromheen bubbeltjes plastic. Dat alles werd weer beschermd door een enorme kartonnen constructie. En om er zeker voor te zijn dat er niks met je print gebeurt, zitten er om de hoeken van die schuimrubberen beschermingen die je het best kan vergelijken met een zwembad noodle.
Al met al niks te klagen dus over de snelheid en zorgvuldigheid van de verzending.

Het enige minpuntje, want ja eerlijk is eerlijk een review moet wel oprecht zijn, vonden wij dat er geen ophangsysteem bij zat. Iets wat wij best vreemd vonden aangezien wij het zonde vinden om er dan ineens een gat in te boren om hem op te hangen. Dit was echter wel enorm snel opgelost aangezien wij maar één mailtje hoefde te versturen en er was er al één onderweg. Maar normaal gesproken moet je dus nog wel los je eigen ophangsysteem bij bestellen. Voordeel hiervan is wel dat je kan kiezen wat voor een soort ophangsysteem je wilt gebruiken.

Om een lang verhaal maar af te sluiten met een leuke cadeautip voor kerst, ik zeg bestellen bij Photogifts. Sterker nog, ze hebben een enorm leuke kerstkorting op de website staan.

Wij zijn in ieder geval om.

Groetjes,

Kelvin en Laura

7 opmerkingen:

 1. Mooi hoor! Ik ben er nooit op gekomen om iets op dibond te laten afdrukken, ben nu wel benieuwd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk inderdaad! Wij geven ook fotocadeau's deze kerst, onze ouders en grootouders zeuren al zo lang om trouwfoto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah super om zoveel foto's van jullie samen in huis te hebben! Ik ben er zelf niet zoveel mee bezig. Althans niet met het afdrukken ervan, dat terwijl ik fotograferen zo leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me mooi materiaal dat dibond. En fijn dat het zo goed verpakt zat. Hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor beschadigingen.
  Ik ben zelf niet zo van het afdrukken (fotograferen wel!), maar dit soort dingen zijn wel altijd ontzettend leuk om cadeau te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dibond materiaal kende ik nog niet maar de foto komt er wel mooi op uit. Wat goed dat ze direct een hangsysteem nastuurde maar wel iets wat er eigenlijk standaard bij moet zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Dibond ken ik niet en wat fijn dat jullie ook zoiets kleins toch noemen en hier zo eerlijk over zijn. Prettige service én mooi kwaliteit!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura