03-01-2016

Recept | Zalmspread


Voor degene die het nog niet op instagram gezien hebben, wij hadden dit jaar niet zo veel zin in de klassieke hapjes voor oud en nieuw. Oliebollen en appelflappen zijn toch vaak wel enorm machtig en zo heb je niet echt trek meer als je echt lekkere hapjes op tafel zet. Dus hebben wij ervoor gekozen om meerdere hapjes te maken en een soort mix van lekkernijen op tafel te zetten. Vandaag het eerste receptje, namelijk een overheerlijke zalmspread.

Een zalmspread klink heel luxe, moeilijk en bovenal enorm lekker, maar is eigenlijk enorm simpel om te maken. Dit is dus een super handig recept voor een etentje of als je je schoonfamilie eens wilt verassen.

Benodigdheden:
100 gram roomkaas (Mon Chou)
115 gram Griekse yoghurt (bij voorkeur 0% vet)
100 gram gerookte zalm
½ bosje verse bieslook
1 flinke theelepel mierikswortel 
1 kleine sjalot
1 eetlepel citroensap
Peper en zout

Ik kan nu een heel groot verhaal gaan schrijven over dat je met je meest toffe snijskills alles tot fijne brunoise moet snijden en de roomkaas en Griekse yoghurt moet samenspatelen. Maar ik ben een enorm luie kok, dus pak alsjeblieft lekker die keukenmachine en doe al je ingrediënten daar in en laat je apparaat het werk doen!

Waar ik wel even een stukje over wil schrijven is dat je de verhouding roomkaas en Griekse yoghurt kan aanpassen zoals je zelf wilt. Met de verhouding die ik heb gebruikt krijg je eigenlijk de meest evenwichtige spread, je proeft het volle van de roomkaas, maar je hebt niet het gevoel dat je direct kilo's aankomt. Voel je vooral vrij om het aan te passen, maar houdt er wel rekening mee dat hoe meer yoghurt je gebruikt hoe dunner de spread wordt.

De mierikswortel kun je vinden in de supermarkt bij de augurken en dergelijke, deze wordt verkocht in kleine potjes. Als je niet weet wat je er verder mee moet doen, doe dan eens een klein beetje op je boterham met een stukje kipfilet of gebruik het eens in een sladressing voor een pittige smaak.

Oja keukenmachine, die draait natuurlijk nog. Zet hem even stop en proef je spread. Zuur, zout, peper, heeft de spread nog iets nodig? Voeg dan ook alsjeblieft nog wat citroensap of zout en peper toe want niets is zo vervelend als een beleg wat net niet is.

Wij aten de spread lekker op stokbrood, maar hij is ook enorm lekker op een geroosterde boterham of op een bagel met een gekookt eitje.


Eet smakelijk!

Kelvin en Laura

6 opmerkingen:

  1. Dit zou echt iets voor mijn moeder zijn. Ik ga het eens voorstellen om te maken!
    XOXO esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt enorm lekker! En een keukenmachine staat nog op mijn verlanglijstje haha. Lijkt me zo handig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt ook kleine keukenmachines (in de maat van een magic bullet). Die zijn echt super handig!

      Verwijderen
  3. Klinkt erg lekker zeg! Ziet er ook goed uit! Wij hadden dit jaar wel oliebollen, maar ik heb er welgeteld één op haha!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura