18-12-2015

Heerlijke makkelijke lunch: mijn versie van toast en champignons



Ik was vandaag enorm vroeg thuis van mijn opleiding en ik had nog niet gegeten. Ik weet het, het is super slecht om het ontbijt over te slaan, maar 9/10 keer krijg ik 's ochtends niks gegeten. Maar goed, ik had dus best honger en om dan gelijk 10 boterhammen te smeren, is ook niet echt een goed idee. Ik besloot dus om een flinke stevige lunch te maken van de restjes die we in de koelkast hadden liggen. Eigenlijk kan je hier, als je iets meer champignons voor gebruikt, met twee man van eten maar ik had echt enorme honger... ik heb gewoon lekker in mijn eentje ervan genoten.

Wat heb ik allemaal gebruikt:
3 boterhammen (oud)
2 tartaartjes
125 gram champignons
1 kleine rode uit gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
een mespunt chilivlokken
10 gram parmezaan fijn geraspt
zout en peper

Nou dat is toch niet zo veel?! En geloof me, je bent enorm snel klaar! Ik had eigenlijk een beetje de inspiratie door een broodje steak, en toast and mushrooms. Dus ik dacht, laat ik het gewoon combineren en dan gebruik ik in plaats van steak gewoon tartaar.


Je begint met de toast. Als je geen broodrooster hebt, zoals wij, dan kan je je oven op 150 graden zetten en in een kwartiertje je brood omtoveren tot toast. Oud brood is eigenlijk wel beter dan vers brood. Het is namelijk zonde om je verse brood te gebruiken om er toast van te maken.

Zet een pan op het vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Als je pan warm is, begin je met de chilivlokken. Gooi deze in de pan en als ze gelijk beginnen te sissen kunnen je champignons met een beetje zout ook in de pan. Zorg wel dat je deze eerst 3 tot 4 minuten aanbakt op hoog vuur. Nu kun je de ui en knoflook toevoegen en dit op wat lager vuur laten bakken. Als je enorm lui bent (zoals ik) doe je de tartaar in dezelfde pan. Als je van afwassen houdt, gebruik je gewoon een aparte pan voor je tartaar.


Nu is het gewoon een kwestie van je champignons blijven keren en je tartaar bakken tot hoe jij dit lekker vindt. Ik persoonlijk hou ervan als hij nog een beetje rood van binnen is. Vlak voordat de tartaar klaar is kan je de parmezaan in drie delen splitsen. Doe twee delen op je tartaartjes en keer deze om. Dit zorgt ervoor dat je zo'n lekkere kaaskrokant op je tartaar krijgt. Het laatste deel doe je door je champignons met een beetje peper. Zorg wel dat je oplet dat je parmezaan niet verbrandt. Dat is enorm zonde natuurlijk! En eerlijk is eerlijk, hij bleef bij mij aan de pan plakken dus ik heb de krokantjes met de tang op de tartaar moeten leggen, maar het resultaat was er absoluut niet minder om.


En nu is het alleen nog maar genieten. Ik vind het lekker om gewoon overal hapjes van te nemen en zo steeds een andere samenstelling te eten, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alles al te beleggen zodat je gewoon lekker kan smikkelen met je handen.

Eet smakelijk!

Kelvin

7 opmerkingen:

  1. Ik ben echt dol op champignons, dus ik denk dat ik zoiets als dit echt super leuk zou vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, nee. Niets voor mij denk ik, want de textuur van champignons staat me wat tegen. In een wokgerecht trek ik ze nog wel, maar verder... Liever niet.
    Wel een simpel en snel klaar lunchgerecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben echt dol op champignons, maar ik eet ze liever zonder een sausje en niet al te plat gekookt. Ik hou ervna als er nog wat crunch aan zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er lekker uit :) Ik weet niet of ik 2 hele tartaartjes op zou kunnen voor lunch, maar het is wel en goed idee~

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet het er lekker uit! Ik houd hier echt van :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. IK ben dol op champignons!Dit lijkt mij heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben gek op champignons, dus die lijken mij sowieso wel heel lekker in dit gerecht! Van tartaar houd ik wat minder, maar je zou natuurlijk ook gewoon ander vlees of iets vegetarisch ervoor in de plaats kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura