Voor 3 - 4 personen:
500 gram gehakt (voor de vegetarische variant kan je natuurlijk vega-gehakt gebruiken)
1 klein blikje tomatenpuree
2 theelepels sambal
1 zakje strooikaas
1 zak nacho's naturel
1 klein potje crème fraîche
Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul, je hoeft hiervoor geen olie in de pan te gebruiken omdat het gehakt al genoeg vet van zichzelf heeft. Het vocht dat van het gehakt af komt, moet je niet afgieten, deze gaan we gebruiken om de tomatenpuree te laten oplossen. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de tomatenpuree toe met peper, zout en sambal. Merk je dat de tomatenpuree meer vocht nodig heeft, kan je een beetje water toevoegen. Eventjes laten pruttelen, en je gehakt is al klaar.
Pak een ovenschaal om het gehakt in te doen. Strooi over het gehakt een beetje kaas als een soort beschermlaagje, zodat de nacho's niet meteen klef worden. Doe nu de nacho's boven op het laagje kaas en strooi hier weer kaas overheen. Zorg dat overal wat zit, wees niet zuinig! Dit gaat namelijk heerlijk krokant worden.
Doe de ovenschaal in de oven en wacht totdat de kaas gesmolten is. Als je ze begint te ruiken, zijn ze klaar!
Voor een wat fris accent hebben wij er later crème fraîche overheen gedaan. Een klein beetje aanlengen met water maakt het handiger om er overheen te verdelen.
Om het niet alleen maar ongezond te houden, hebben wij hierbij een salade met komkommer, tomaat en avocado's gegeten.
Eet smakelijk!
Kelvin & Laura
Ziet er heerlijk uit, ik ben gek op nacho's met gesmolten kaas!
BeantwoordenVerwijderenOhh dit is zo lekker! :)
BeantwoordenVerwijderenZucht, ik krijg altijd zo'n honger van jouw posts eh :-)
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Ik ga het is proberen van de week X
BeantwoordenVerwijderen♥
BeantwoordenVerwijderenAh heerlijk! Ik krijg gelijk weer honger!
BeantwoordenVerwijderenOhh ik krijg hier echt spontaan honger van! Ik ben gek op nacho's zeker als er lekker veel kaas over heen gaat <3
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er zo lekker uit :D x
BeantwoordenVerwijderenOh wat lekker! Hier krijg ik honger van!
BeantwoordenVerwijderenX Sara
dit ziet er heerlijk uit, echt iets om eens uit te proberen op een luie zondag!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het nog nooit zelf gemaakt maar dit eten wij meestal als we naar een mexicaans restaurant gaan en het is zo lekker x
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Fijn z'n makkelijk recept ^^ x
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog nooit Nacho's gehad maar vind het er wel heel lekker uit zien maar eens proberen:D
BeantwoordenVerwijderenNacho's heb ik nog nooit gegeten.. Het lijkt me wel erg lekker :D
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me echt zo ontzettend lekker! :-)
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk recept! Wij eten dit soms ook :) Vaak bij een leuk filmpje wanneer de kindjes slapen.
BeantwoordenVerwijderenDe laatste keer dat ik nacho ovenschotel maakte dacht mijn vriend dat ik hem wilde vergiftigen. Hij praat er nu nog steeds over haha! Misschien is dit recept wel een goede retry om te bewijzen dat ik het wel kan! :D
BeantwoordenVerwijderenHaha, dat is natuurlijk niet de bedoeling Roxanne. Deze ovenschotel kan eigenlijk bijna niet fout gaan. Het is wel belangrijk de oven in de gaten te houden, op een gegeven moment gaat het namelijk erg snel en kunnen de nacho's verbranden
VerwijderenThat looks really good!
BeantwoordenVerwijderenAh, wat een heerlijk recept! Ik heb er nu ontzettend veel zin in haha :) xo
BeantwoordenVerwijderenDaar krijg ik echt honger van ;)
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er erg lekker uit, mjammm. Hongerrrrr
BeantwoordenVerwijderenNommiee! Ik mis alleen wat kruiden ofzo?
BeantwoordenVerwijderenOoe lekker! Ik had er zelf alleen nog wat maïs en tomaten bij gedaan :)
BeantwoordenVerwijderen