23-11-2014

Stoommaaltijd: Aziatische noodles met kip

Bonjour tout le monde,

Vandaag hebben wij eens een keer iets compleet anders voor jullie. Laura en ik waren afgelopen week in de Aziatische toko in Maastricht, dat is voor ons bijna een dagje uit. Wij staan altijd veel te lang voor alle artikelen te kwijlen.



Uiteindelijk kwamen we op de afdeling met kookgerei, daar viel ons eigenlijk gelijk op dat ze leuke stoommandjes hadden. Dit hadden we beide nog nooit gedaan dus we dachten dat het een goed idee was om 2 stoommandjes mee te nemen met 1 deksel.
Natuurlijk moesten we wel nog even bedenken wat we gingen eten. Ik had laatst toevallig een aflevering van Jamie's 15 minute meals gezien waarin hij hoisin kip maakte.

Dat leek me echt heerlijk dus zijn we in de toko alvast wat dingetjes bij elkaar gaan rapen.

Het boodschappenlijstje voor 2 personen:

1 Rode lombok (peper)
Gember (ongeveer ter grootte van je duim)
1 Limoen
Hoisin saus
Rijstnoedels (tip is om degene die al in nestjes zijn voorverpakt te kopen)
Sesamolie
Rijstwijnazijn
4 à 5 Mini pak choi's
2 Kippenborstfilets (als vegetariër kan je evt. tofu gebruiken)

Welk kookgerei heb je nodig?
-een mengkom
-stoommandjes
-een wok
-kookpan
-rasp
-snijplank
-mes

Oke let's do this! Allereerst snijd je de kippenborstfilets in lange repen van ongeveer een halve centimeter dik. Gooi deze in de mengkom en voeg hier 2 eetlepels hoisinsaus aan toe. Rol de limoen op de snijplank(flink gewicht gebruiken) zodat het sap los komt. Snijd de limoen door de helft en pers het sap bij de kip en de hoisinsaus. Snijd nu de lombok fijn (als je niet van pittig houdt verwijder dan de zaadjes) en voet deze ook toe.
Schil een stuk gember van 2 cm en rasp deze met een fijne rasp boven de kip. Voeg als laatste een flinke snuf zout toe en meng alles goed door elkaar. De kip mag nu even een aantal minuten marineren in de ijskast.

Zorg dat er in de kookpan ongeveer 1½ liter water kookt en voeg hier 2 noodle nestjes aan toe. Het vuur kan uit en laat de noodles zacht worden. Als ze zacht zijn kan je ze afgieten en weer in de pan gooien met een beetje sesamolie. Houdt de deksel op de pan totdat alles klaar is.

Zet ondertussen alvast een wok op hoog vuur, deze doen er namelijk wel eventjes over om op te warmen! Zet ondertussen ook alvast een waterkoker aan.

Nu hoeven we alleen de pak choi voor te bereiden. Doe dit vooral hoe je het zelf wilt, ik heb ze in kwarten gesneden en in een stoommandje gelegd. In het stoommandje daar bovenop heb ik de kip gedaan, zorg wel dat het niet op elkaar ligt.
Zet de stoommandjes in de wok en giet het kokende water in de wok totdat het net de onderkant van het stoommandje raakt.

Laat alles nu maximaal 3 a 4 minuten stomen en maak ondertussen nog een klein sausje met 3 eetlepels hoisinsaus, een scheutje rijstwijnazijn en wat sesamolie. Voeg zout naar smaak toe.


Als het stomen klaar is kan je alles netjes opdienen en er wat saus doorheen mengen.

Kelvin en Laura

17 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit zeg. En wat leuk om die stoommandjes mee te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt goed! Ik hou echt van Aziatische maaltijden, want het vaak zo prettig. Niet zo zwaar op de maag en het is altijd smakelijk! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er erg lekker uit zeg! Leuk ook dat je die stoommandjes tegenkwam!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk het water loopt me in de mond.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je een leuke blog, lekker recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmm ik hou van aziatische receptjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hm, ik heb nog nooit gestoomd (behalve rijst dan) en dit klinkt wel heel erg lekker ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik stoom ook wel eens maar vind het eten dan toch niet lekker. Wellicht stoom ik te lang of te kort aangezien ik gestoomd eten buitenshuis wel lekker vind...

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura