Na de dagelijkse 1,5 uur discussie over wie het moet bepalen hadden we een compromis. Laura besloot of we vis, vlees, of vega zouden eten en ik bepaalde het recept.
Uiteindelijk zijn we uitgekomen op Mexicaanse Wraps met kip.
Foto ziet er niet heel smakelijk uit, maar schijn bedriegt!! |
Uiteraard waren we er toen nog niet, we hadden dan wel besloten wat we precies gingen eten, maar qua ingrediënten waren we er nog niet uit.
Na gezamenlijk overleg zijn we tot de volgende, redelijk kleine, boodschappenlijst gekomen:
Voor 3 tot 4 personen:
2 Kipfilets
1 Pak wraps (8 stuks)
2 Paprika's (geel en groen)
2 Paprika's (geel en groen)
1 Groot blik maïs
1 Klein blikje kidneybonen
1 Zakje tacokruiden
1 Zakje tacokruiden
½ Rode Spaanse peper (bij voorkeur met zaadjes)
1 Eetrijpe avocado
2½ Eetlepel aïoli (of eventueel creme fraîche)
Verder heb je thuis vaak wel olie, peper en zout staan. Zo niet, moet dit natuurlijk meegenomen worden in de boodschappenlijst.
Om te beginnen start je met het schoonmaken van de kipfilets. Er is niets zo vies als een stukje kipfilet dat niet is ontdaan van alle aderen en zenen. Snij de kipfilet daarna horizontaal doormidden zodat je eigenlijk 4 even grote delen kipfilet overhoudt. Maak er daarna dunne reepjes van.
Verwarm de koekenpan of hapjespan voor en bak de kip, in 2 eetlepels olie, rustig gaar. Voeg de paprika, maïs en kidneybonen toe en laat even warm worden. Ik gooi persoonlijk altijd een deel van het vocht van de maïs en kidneybonen ook in de pan aangezien je voor het zakje tacokruiden ongeveer 100 ml water nodig hebt! Maar aan het vocht van de maïs en kidneybonen zit natuurlijk veel meer smaak. Nu hoef je alleen nog het zakje tacokruiden toe te voegen en het geheel nog even 2 minuten goed doorroeren.
In de tussentijd kan je de avocado schoonmaken en prakken met de aïoli of creme fraiche en de halve Spaanse peper snipperen en aan de avocado toevoegen. Oja, niet vergeten dat je dan niet meer in je ogen kan wrijven :-).
Eet smakelijk!!!
Verder heb je thuis vaak wel olie, peper en zout staan. Zo niet, moet dit natuurlijk meegenomen worden in de boodschappenlijst.
Om te beginnen start je met het schoonmaken van de kipfilets. Er is niets zo vies als een stukje kipfilet dat niet is ontdaan van alle aderen en zenen. Snij de kipfilet daarna horizontaal doormidden zodat je eigenlijk 4 even grote delen kipfilet overhoudt. Maak er daarna dunne reepjes van.
Verwarm de koekenpan of hapjespan voor en bak de kip, in 2 eetlepels olie, rustig gaar. Voeg de paprika, maïs en kidneybonen toe en laat even warm worden. Ik gooi persoonlijk altijd een deel van het vocht van de maïs en kidneybonen ook in de pan aangezien je voor het zakje tacokruiden ongeveer 100 ml water nodig hebt! Maar aan het vocht van de maïs en kidneybonen zit natuurlijk veel meer smaak. Nu hoef je alleen nog het zakje tacokruiden toe te voegen en het geheel nog even 2 minuten goed doorroeren.
In de tussentijd kan je de avocado schoonmaken en prakken met de aïoli of creme fraiche en de halve Spaanse peper snipperen en aan de avocado toevoegen. Oja, niet vergeten dat je dan niet meer in je ogen kan wrijven :-).
Eet smakelijk!!!
Kelvin & Laura
Lijkt me lekker!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit
BeantwoordenVerwijderenZiet er yummie uit!
BeantwoordenVerwijderenIs ons ook ontzettend goed bevallen en dit recept blijft erin!!!!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenOeh dit klinkt echt heel erg lekker <3 ik ben dol op wraps en de combi met guacomole.. Hmm! Krijg ik honger van, zelfs nu het nog maar half 9 smorgens is haha!
BeantwoordenVerwijderenWooow looking goood! x
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er goed uit! Yummie! :)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenHmm.. klinkt wel heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenxoxo
Dascha
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er goed uit! Leuk dat jullie samen bloggen :) Liefs, Roxanne
BeantwoordenVerwijderenOehh die mag je maken als ik er bennn :) x
BeantwoordenVerwijderen