09-11-2014

Het is weer eens etenstijd...

Het zat er al weer een aantal uur aan te komen, wie besluit wat we vanavond gaan eten?!
Na de dagelijkse 1,5 uur discussie over wie het moet bepalen hadden we een compromis. Laura besloot of we vis, vlees, of vega zouden eten en ik bepaalde het recept.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op Mexicaanse Wraps met kip.
Foto ziet er niet heel smakelijk uit, maar schijn bedriegt!!
Uiteraard waren we er toen nog niet, we hadden dan wel besloten wat we precies gingen eten, maar qua ingrediënten waren we er nog niet uit.
Na gezamenlijk overleg zijn we tot de volgende, redelijk kleine, boodschappenlijst gekomen:

Voor 3 tot 4 personen:

2 Kipfilets
1 Pak wraps (8 stuks)
2 Paprika's (geel en groen)
1 Groot blik maïs
1 Klein blikje kidneybonen
1 Zakje tacokruiden

½ Rode Spaanse peper (bij voorkeur met zaadjes)
1 Eetrijpe avocado
2½ Eetlepel aïoli (of eventueel creme fraîche)

Verder heb je thuis vaak wel olie, peper en zout staan. Zo niet, moet dit natuurlijk meegenomen worden in de boodschappenlijst.

Om te beginnen start je met het schoonmaken van de kipfilets. Er is niets zo vies als een stukje kipfilet dat niet is ontdaan van alle aderen en zenen. Snij de kipfilet daarna horizontaal doormidden zodat je eigenlijk 4 even grote delen kipfilet overhoudt. Maak er daarna dunne reepjes van.

Verwarm de koekenpan of hapjespan voor en bak de kip, in 2 eetlepels olie, rustig gaar. Voeg de paprika, maïs en kidneybonen toe en laat even warm worden. Ik gooi persoonlijk altijd een deel van het vocht van de maïs en kidneybonen ook in de pan aangezien je voor het zakje tacokruiden ongeveer 100 ml water nodig hebt! Maar aan het vocht van de maïs en kidneybonen zit natuurlijk veel meer smaak. Nu hoef je alleen nog het zakje tacokruiden toe te voegen en het geheel nog even 2 minuten goed doorroeren.

In de tussentijd kan je de avocado schoonmaken en prakken met de aïoli of creme fraiche en de halve Spaanse peper snipperen en aan de avocado toevoegen. Oja, niet vergeten dat je dan niet meer in je ogen kan wrijven :-).

Eet smakelijk!!!
Kelvin & Laura

13 opmerkingen:

 1. Is ons ook ontzettend goed bevallen en dit recept blijft erin!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh dit klinkt echt heel erg lekker <3 ik ben dol op wraps en de combi met guacomole.. Hmm! Krijg ik honger van, zelfs nu het nog maar half 9 smorgens is haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm.. klinkt wel heerlijk!

  xoxo
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er goed uit! Leuk dat jullie samen bloggen :) Liefs, Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oehh die mag je maken als ik er bennn :) x

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura